pellatv
Live

Κιλκίς: Εντοπίστηκε νέο είδους φυτού για πρώτη φορά στη Γουμένισσα

Ένα νέο είδος φυτού καταγράφηκε για πρώτη φορά παγκοσμίως, στους πρόποδες του όρους Πάικου, στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς. Τα χρώματά του κινούνται στο φάσμα του κόκκινου και του καφέ ενώ το ύψος του δεν ξεπερνά τα 60 εκατοστά.

Πρόκειται για ένα ακόμη δείγμα του χλωριδικού πλούτου της περιοχής, που προέρχεται από το γένος Allium και «βαφτίστηκε» Allium Goumenissanum.

Μετά την ανακοίνωση του νέου είδους στο επιστημονικό περιοδικό Phytotaxa, με την επιστημονική ονομασία Allium goumenissanum Ioannidis & Tzanoud. sp. nov., και την ένταξη τόσο στους ελληνικούς όσο και τους ευρωπαϊκούς χλωριδικούς καταλόγους, το όνομα της Γουμένισσας «ταξιδεύει» σε όλο τον κόσμο όχι μόνο με το ΠΟΠ κρασί της «ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ» αλλά και με αυτό το νέο είδος φυτού.

ΠΗΓΗ

Δημοσιεύτηκε στις 14 Ιουλίου, 2022


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές

11:12 - ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

11:09 - Κοτταρίδη και Ακαμάτη κατά Ρέμου για τον Αλέξανδρο. Θράσος απύθμενο και ευτελισμός

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.

19:23 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2026 – 2027