pellatv
Live

ΚΟΥΡΑ ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΣΤΗΝ Ι.ΜΟΝΗ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022 ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ έκειρε μεγαλόσχημο μοναχό τον π. Ιλαρίωνα, αδελφό της Ι. Μονής Αρχαγγέλου Μιχαήλ Αλμωπίας. Η ακολουθία του Μεγάλου Μοναχικού Σχήματος τελέσθηκε στο καθολικό της μονής κατά το πέρας του Μ. Εσπερινού (5.00 μ.μ.).
Τον π. Ιλαρίωνα προσήγαγε ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Αρχιμ. Επιφάνιος. Προσφωνώντας τον ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι έφθασε η στιγμή, μετά από είκοσι έτη στο μοναστήρι, να λάβει το Μεγάλο Μοναχικό Σχήμα με βάση την πνευματική πορεία του. Τον προέτρεψε επίσης να είναι κοντά στον Ηγούμενο και τόνισε ότι οι πατέρες της Μονής έχουν πράγματι εγκαταλείψει τα εγκόσμια, όπως απαιτεί η μοναχική παράδοση. Τέλος, του ευχήθηκε με τον τρόπο που συνήθιζαν οι παλαιοί πατέρες: «Να σωθείς, να ευαρεστήσεις τον Θεό και τους ανθρώπους, όσο μπορείς».

Δημοσιεύτηκε στις 13 Σεπτεμβρίου, 2022


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

12:10 - Δράση Προσυμπτωματικού Ελέγχου Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής με Δωρεάν Υπερηχογράφημα στον Δήμο Έδεσσας

12:04 - Κοινοβουλευτική Αναφορά Λάκη Βασιλειάδη για την Ανάγκη Στήριξης των παραγωγών Σπαραγγιών: «Στήριξη των παραγωγών σημαίνει στήριξη της ανταγωνιστικότητας της τοπικής οικονομίας»

12:00 - Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Έδεσσας και Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για το Στρατηγικό Σχέδιο της Έδεσσας του 21ου αιώνα

11:58 - Αθ. Κώτσιος: Έγκλημα στην Marfin -15 χρόνια χωρίς τιμωρία. Η προστασία της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία είναι αδιαπραγματεύτη αξία ζωής.

11:54 - Ο Λάκης Βασιλειάδης στον Αγώνα Απόλλων Κρύας Βρύσης – ΝΠΣ Σκύδρας

10:34 - Μιχάλης Κατρίνης: Επί 6 χρόνια η κυβέρνηση απέτυχε να αντιμετωπίσει την ανομία στα πανεπιστήμια

11:05 - Υποβολή Αιτήσεων Προγραμμάτων Μελισσοκομίας έως 30-5-2025

11:02 - Γιώργος Καρασμάνης: Με βαθειά θλίψη και απέραντο σεβασμό, αποχαιρετώ τον Πέτρο Μολυβιάτη

10:58 - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

08:52 - Υπογράφτηκε το συμβόλαιο κυριότητας του πρώην Στρατοπέδου Δούμτσα Μαργαρίτη στο Δήμο Σκύδρας