pellatv
Live

«ΛΟΥΝΤΕΜΕΙΑ 2009»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Έδεσσα 13 – 8 – 2009 ΤΟΠΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ Ταχ. Δ/νση: Καπ. Ακρίτα 5 Τ.Θ. 27, Τ.Κ. 58200 Έδεσσα Τηλ.: 23810 – 26102 FAX: 23810 – 29612 Πληρ.: Δ. Αλεξανδρίδης e-mail: [email protected]   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Υπό την αιγίδα της Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. Πέλλας και με διοργανωτές το Δήμο και τη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού και Ανάπτυξης (Δ.Ε.Π.Α.) Εξαπλατάνου πραγματοποιούνται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «ΛΟΥΝΤΕΜΕΙΑ 2009» το διήμερο του Σαββάτου 29 και της Κυριακής 30 Αυγούστου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου και στην Κεντρική Πλατεία Εξαπλατάνου αντίστοιχα. Μέσω των εκδηλώσεων αυτών μνημονεύεται, τιμάται και προβάλλεται η προσωπικότητα ενός άξιου τέκνου του τόπου μας που αφιέρωσε τη ζωή και το πλούσιο συγγραφικό του έργο (μυθιστορήματα, διηγήματα, ποιήματα, θεατρικά, μεταφράσεις κ.α.) στην προάσπιση των ανθρωπίνων ιδανικών της ελευθερίας, της ισότητας και της δικαιοσύνης. Τα φετεινά ΛΟΥΝΤΕΜΕΙΑ αποκτούν μια ξεχωριστή σημασία, γιατί συνδυάζονται με την πρόσφατη εξαγγελία του Υπουργού Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά ότι η Πολιτεία πρόκειται να προχωρήσει στην αναστύλωση δύο σημαντικών νεοκλασικών οικημάτων για την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας, δηλαδή του Παύλου Μελά στην Αθήνα και του Μενέλαου Λουντέμη στον Εξαπλάτανο. Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής: Σάββατο 29-8-2009 (Δημαρχείο Εξαπλατάνου) 10:00 – 12:00: «Ο μικρός Πρίγκηπας μετράει τ' άστραστην πόλη των χαμένων παιδιών», διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι με τη Χρύσα Αλεξάκη, Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού. 17:00 – 19:00: Το θεατρικό παιχνίδι συνεχίζεται…………….(Προβολή ταινίας: Η πόλη των Χαμένων παιδιών). 20:30: «Η Μακεδονική Γη και οι άνθρωποί της στο έργο του Μ. Λουντέμη», Αντωνία Παπαδάκη, Διδάκτορας Αρχαιολογίας, Σχολ. Σύμβουλος Φιλολόγων Ν. Πέλλας. Ακολουθεί βράβευση αριστούχων μαθητών – Μουσικό κλείσιμο της βραδιάς. Στον προαύλιο χώρο θα λειτουργεί το απόγευμα έκθεση βιβλίου, φωτογραφικού υλικού και τοπικών προϊόντων. Κυριακή 30-8-2009 10:00 : Δρόμος Ειρήνης (Χρυσή– Εξαπλάτανος). 20:30: Απονομές στους αθλητές του Δρόμου Ειρήνης. 21:00: Συναυλία με: Κατερίνα Κούκα, Λένα Αλκαίου και Γιώργο Υδραίο στην Κεντρική Πλατεία Εξαπλατάνου. Και τα φετεινά ΛΟΥΝΤΕΜΕΙΑ οργανώνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να φανούν αντάξια των προσδοκιών των δημοτών, των επισκεπτών, των προσκεκλημένων και κυρίως της τιμώμενης προσωπικότητας.

Δημοσιεύτηκε στις 14 Αυγούστου, 2009


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:16 - Άμεσα συνελήφθησαν 2 άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν άνδρα στην πόλη των Σερρών

18:10 - ΚΕΠ Υγείας Δήμου Πέλλας: Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος για Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής

18:07 - 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) – ΕΔΕΣΣΑ

18:02 - Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για τη χρήση προστατευτικού κράνους

17:58 - Επιβολή διοικητικού προστίμου σε Πέλλα

12:45 - 20ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

18:16 -  Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2026: Συνεχίζονται οι εγγραφές- Hλεκτρονική χρονομέτρηση στo Δρόμο των 5,5 χλμ

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά