pellatv
Live

Με τον Υφυπουργό Εξωτερικών του ΚΚ Κίνας συναντήθηκε η αποστολή των εκπροσώπων των ελληνικών κομμάτων

που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κίνα.

Στα πλαίσια της συνάντησης ο κ. Σταμενίτης, ο οποίος είναι επικεφαλής της αποστολής, είχε την ευκαιρία να απευθύνει χαιρετισμό και να τοποθετηθεί για θέματα που αφορούν στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, στις προοπτικές συνεργασίας αλλά και στα οφέλη που προκύπτουν τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Κίνα τονίζοντας ότι: «Η Κίνα και η Ελλάδα αποτελούν τις πατρίδες δύο παγκόσμιων πολιτισμών, των δύο αρχαιότερων πολιτισμών του κόσμου, που δέσποσαν στην πνευματική εξέλιξη της ανθρωπότητας, σε Δύση και Ανατολή. Οι Πολιτισμοί μας έχουν θεμελιώσει και μεταλαμπαδεύσει σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο τις αξίες της Δημοκρατίας, του Σεβασμού, του Αλτρουισμού, του Μέτρου και της Αρμονίας. Παράλληλα, τόσο η Ελλάδα, όσο και η Κίνα, χώρες με αρχαίο πολιτισμό έχουν το δικαίωμα να περηφανεύονται ότι έβαλαν γερά θεμέλια για οικονομική ανάπτυξη του κόσμου. Μέσα σ' αυτό το ιστορικό πλαίσιο αλλά και σε αυτό που δημιουργείται τώρα, το σύγχρονο, επιδιώκουμε τη διεύρυνση και την εμβάθυνση της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας. Γιατί αποτελεί πεποίθηση μας ότι αυτή μπορεί να ανταποκρίνεται στα κοινά συμφέροντα των δυο λαών».
Ακόμη, ο κ. Σταμενίτης έκανε εκτενή αναφορά στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, περιγράφοντας τις δυσκολίες που πέρασε η χώρα αλλά και αναλύοντας τα επιτεύγματα των τελευταίων δύο χρόνων στον τομέα της οικονομίας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην στήριξη της Κινεζικής πλευράς. Ειδικότερα ο Βουλευτής υπογράμμισε: «Η Ελλάδα αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει μια δύσκολη οικονομική κατάσταση. Ίσως την πιο δύσκολη της νεότερης ιστορίας της. Από τη δική μας πλευρά θα ήθελα να εκφράσω εκ μέρους της αποστολής και του ελληνικού κοινοβουλίου την βαθειά εκτίμησή μας για τη μεγάλη στήριξη της χώρας σας, στα τελευταία ιδιαίτερα δύσκολα χρόνια όταν η Ελλάδα δοκιμαζόταν πολύ σκληρά. Η σημερινή κατάσταση είναι πολύ διαφορετική. Η Ελλάδα μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα διένυσε μια τεράστια διαδρομή. Μέσα σε δύο χρόνια βρέθηκε από το χείλος του γκρεμού και την απειλή της άτακτης χρεοκοπίας στην ανάκαμψη και την σταδιακή αποκατάσταση των οικονομικών δεικτών. Η χώρα διασφάλισε τη θέση της στην Ευρωζώνη και ανέκτησε σημαντικό κεφάλαιο διεθνούς αξιοπιστίας. Το Πρόγραμμα επανήλθε και διατηρείται «εντός τροχιάς». Οι δημοσιονομικοί στόχοι που τέθηκαν υπερκαλύφθηκαν και οι πρώτες, στοχευμένες, μικρές αλλά σημαντικές μειώσεις φορολογικών επιβαρύνσεων δρομολογήθηκαν. Η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας ενισχύθηκε και ταυτόχρονα υλοποιούνται οι διαρθρωτικές αλλαγές και συνεχίζεται το μεταρρυθμιστικό έργο. Η ύφεση επιβραδύνθηκε και η αυξητική δυναμική της ανεργίας ανακόπηκε και προβλέπουμε ότι σύντομα θα υπάρξει αποκλιμάκωση».
Η αποστολή κατά τις πρώτες μέρες της παραμονής της στην Κίνα πραγματοποίησε επίσης και συνάντηση με το Διευθυντή της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Εθνοσυνέλευσης ενώ συμμετείχε σε διάλεξη που δόθηκε από την Κινεζική πλευρά με θέμα «3η Ολομέλεια του 18ου Συνεδρίου του ΚΚ Κίνας και το μελλοντικό σχέδιο της Κίνας». 

Δημοσιεύτηκε στις 24 Ιουλίου, 2014


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:16 - Άμεσα συνελήφθησαν 2 άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν άνδρα στην πόλη των Σερρών

18:10 - ΚΕΠ Υγείας Δήμου Πέλλας: Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος για Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής

18:07 - 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) – ΕΔΕΣΣΑ

18:02 - Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για τη χρήση προστατευτικού κράνους

17:58 - Επιβολή διοικητικού προστίμου σε Πέλλα

12:45 - 20ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

18:16 -  Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2026: Συνεχίζονται οι εγγραφές- Hλεκτρονική χρονομέτρηση στo Δρόμο των 5,5 χλμ

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά