pellatv
Live

Μεγάλο κύκλωμα λαθρεμπορίας αλκοολούχων ποτών

ξεσκέπασαν οι τελωνειακές αρχές στη Βόρεια Ελλάδα µετά την κατάσχεση σε αποθήκη της Σκύδρας δεκάδων φιαλών που εισάγονταν από τη Βουλγαρία χωρίς να καταβάλλεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης. Η Πέλλα Τηλεόραση είχε βγάλει πρώτη το θέμα, στα τέλη του Σεπτέμβρη.
Όπως διαπίστωσαν οι τελωνειακοί, το μεγαλύτερο µέρος του ακριβού εµπορεύµατος εµφανιζόταν να επανεξάγεται σε µια βουλγάρικη εταιρεία-µαϊµού, ενώ στην πραγµατικότητα τα ποτά πωλούνταν στη µαύρη αγορά σε µπαρ ή σε κέντρα διασκέδασης, αλλά ακόµα και σε γνωστή επιχείρηση τροφίµων, που δραστηριοποιείται σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Οπως προκύπτει από τα παραστατικά που ελέγχθηκαν, εισήχθησαν συνολικά 110.244 φιάλες, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων εμφανίζεται να επανεξάγεται στη γειτονική χώρα.

Οι διαφυγόντες δασµοί υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις 600.000 ευρώ.

Η Ελεγκτική Υπηρεσία Τελωνείων κατά τον έλεγχο στη συγκεκριμένη εταιρία δέσμευσε 3.336 φιάλες αλκοολούχων ποτών που έφεραν ταινίες φορολόγησης Βουλγαρίας, ενώ δείγματα αποστάλθηκαν για χημική εξέταση στο Γενικού Χημείου του Κράτους.

Από τον έλεγχο των στοιχείων (τιμολογίων αγοράς, πώλησης, φορτωτικών εγγράφων κ.λπ.) και των λογιστικών καταχωρήσεων, καθώς και από τα εκδοθέντα δελτία χημικής εξέτασης, προέκυψε ότι δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες τελωνειακές διαδικασίες.

Η έρευνα ξεκίνησε όταν ανακαλύφθηκε σε σούπερ µάρκετ της Αριδαίας µια παρτίδα ακριβών ποτών (ουίσκι, βότκα κ.ά.), τα οποία πωλούνταν σε πολύ χαµηλές τιµές. Ο ιδιοκτήτης του καταστήµατος δήλωσε ότι τα είχε αγοράσει από µια αποθήκη στο Κεφαλοχώρι Ηµαθίας, στην οποία έπειτα από έφοδο κατασχέθηκαν οι 3.336 φιάλες διάφορων ποτών, µεταξύ αυτών ελληνικές µπίρες και ούζο.

Ο διαχειριστής της αποθήκης ισχυρίστηκε ότι από τον περασµένο Φεβρουάριο, µία φορά την εβδοµάδα, πήγαινε σε πολυκατάστηµα χοντρικής Το ίδιο πρόσωπο ωστόσο, που θεωρείται αχυράνθρωπος του κυκλώµατος, δήλωσε ότι το µεγαλύτερο µέρος των εισαγόµενων αφορολόγητων ποτών, περίπου το 80%, δήθεν επανεξαγόταν σε µια βουλγάρικη εταιρεία η οποία δεν εντοπίστηκε. Οι τελωνειακοί πιστεύουν ότι πρόκειται για εικονικές εξαγωγές και ότι στην πραγµατικότητα τα ποτά πωλούνταν µαύρα στην ελληνική αγορά. Από την Ελεγκτική Υπηρεσία Τελωνείων σχηματίστηκε δικογραφία για λαθρεμπορία και φοροδιαφυγή,

Δημοσιεύτηκε στις 7 Δεκεμβρίου, 2010


Σχόλια


pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

15:28 - Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

15:26 - Κλειστό το ΚΕΠ Κονταριώτισσας έως και την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

15:22 - ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: «Έχει κλονιστεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Δεν θα χαρίσουμε την ατζέντα για την ασφάλεια του πολίτη στη συντηρητική παράταξη»

15:20 - Θερινό ωράριο λειτουργίας αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων του Δήμου Δίου-Ολύμπου

11:37 - Θεσσαλονίκη: Βρήκαν τους κλέφτες που άρπαξαν κοσμήματα 100.000 ευρώ προσποιούμενοι τους… τεχνικούς!

11:35 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

11:24 - Πτήση μαρτύριο από Δουβλίνο για Ηράκλειο -Νεαροί Ιρλανδοί έπιναν και κάπνιζαν μέσα στο αεροπλάνο

11:21 - Δήλωση Γιώργου Α. Παπανδρέου – 50 χρόνια Δημοκρατίας

11:19 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΛΙΜΝΗ

11:17 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ