pellatv
Live

Μελέτη αποκατάστασης και επανάχρησης Κανναβουργείου

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας παρουσιάστηκε η μελέτη για την αποκατάσταση του βιομηχανικού συγκροτήματος του Κανναβουργείου, αλλά και επανάχρησης του ως συνεδριακού κέντρου και επισκέψιμου χώρου. Η μελέτη είναι το πρώτο υποέργο του ενταγμένου έργου με τίτλο «Λειτουργική αναβάθμιση του διατηρητέου βιομηχανικού συγκροτήματος του Κανναβουργείου και επανάχρησή του ως εστίας πολιτιστικής και τουριστικής δραστηριότητας», με συνολικό προϋπολογισμό 2.336.228€.

Το παλιό βιομηχανικό συγκρότημα του Κανναβουργείου είναι χαρακτηρισμένο διατηρητέο και λόγω αυτής του της ιδιότητας η μελετητική ομάδα συνεργάστηκε με την αρμόδια Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων, προκειμένου όλες οι παρεμβάσεις μας να λάβουν την έγκριση της υπηρεσίας.

Οι παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στο κυρίως κτήριο του χώρου παραγωγής, το διώροφο κτήριο συσκευασίας και αποθήκευσης, το μεταξύ τους υπόσκαφο τμήμα και τον περιβάλλοντα χώρο.

Στο κτήριο παραγωγής διαμορφώνεται αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για τη φιλοξενία εκδηλώσεων και συνεδρίων, αίθουσες δραστηριοτήτων και στρογγυλών τραπεζιών, αίθουσα παρουσίασης οπτικοακουστικού υλικού, χώρος για διαδραστικές δραστηριότητες, ενώ ο χώρος με τα μηχανήματα και την τουρμπίνα θα αποτελεί επισκέψιμο χώρο όπου θα ξεναγούνται οι επισκέπτες.

Το διώροφο κτήριο που χρησιμοποιούνταν ως κτήριο συσκευασίας και αποθήκευσης θα μετατραπεί σε αναψυκτήριο – εστιατόριο, ενώ το υπόσκαφο κτήριο που συνδέει τα δύο παραπάνω κτήρια θα λειτουργήσει ως υποστηρικτικός χώρος.

Εκτεταμένες παρεμβάσεις πραγματοποιούνται στον περιβάλλοντα χώρο, που αφορούν αποκαταστάσεις φθορών, προσβάσεις, διαδραστικά παιχνίδια, αλλά και αποκατάσταση της λειτουργίας των ανελκυστήρων.

Με την ολοκλήρωση της μελέτης και την εξασφάλιση όλων των απαραίτητων αδειοδοτήσεων θα δημοπρατηθεί το έργο προκειμένου αποκατασταθούν οι υπάρχουσες φθορές και να παραδοθεί στην πόλη ένας πλήρως λειτουργικός επισκέψιμος χώρος που θα συμβάλει στην ανάπτυξη του τουριστικού μας προϊόντος και ταυτόχρονα θα δίνεται η δυνατότητα διοργάνωσης συνεδρίων, που σήμερα αποτελεί μία έντονη ανάγκη της πόλης.

Θα πρόκειται ουσιαστικά για έναν πολυχώρο, στον οποίο θα υπάρχει το συνεδριακό κέντρο, ενώ ταυτόχρονα θα λειτουργεί και ως επισκέψιμος χώρος, στον οποίο οι επισκέπτες θα γνωρίζουν την βιομηχανική ιστορία της Έδεσσας και φυσικά τους σταθμούς της ιστορίας του Κανναβουργείου και τον τρόπο παραγωγής με υδροκίνηση. Στον πολυχώρο αυτό εντάσσεται και το αναψυκτήριο – εστιατόριο, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των επισκεπτών και των συνέδρων, ενώ υπάρχει πρόβλεψη σε δεύτερο χρόνο να αξιοποιηθούν και τα βοηθητικά κτήρια ως εμπορικά καταστήματα.

Στόχος του έργου δεν είναι απλώς να επαναλειτουργήσει το Κανναβουργείο, αλλά να δημιουργηθεί ένας μοναδικός και ταυτόχρονα πολυλειτουργικός χώρος, που θα συμβάλει στην πολύπλευρη ανάπτυξη της Έδεσσας.

 

Δημοσιεύτηκε στις 4 Μαρτίου, 2020


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

14:14 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Σύλλογο Μηχανικών Αλμωπίας για την ένταξη των ωφελούμενων του «Εξοικονομώ 2025»

14:11 - Δελτίο Τύπου Έκθεσης Έργων και Κατασκευών του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Έδεσσας

14:06 - ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ 2025

14:04 - Πρόγραμμα ιερών ακολουθιών κατά την διάρκεια της παραμονής της ι. εικόνος Παναγίας «Βηματάρισσας»

14:00 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με Υπουργό Υγείας για το αίτημα Παραχώρησης του Πολύκεντρου (Πεζόδρομος Γιαννιτσών) στον Δήμο Πέλλας και τη μετατροπή του σε Πολιτιστικό Κέντρο

12:10 - Δράση Προσυμπτωματικού Ελέγχου Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής με Δωρεάν Υπερηχογράφημα στον Δήμο Έδεσσας

12:04 - Κοινοβουλευτική Αναφορά Λάκη Βασιλειάδη για την Ανάγκη Στήριξης των παραγωγών Σπαραγγιών: «Στήριξη των παραγωγών σημαίνει στήριξη της ανταγωνιστικότητας της τοπικής οικονομίας»

12:00 - Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Έδεσσας και Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για το Στρατηγικό Σχέδιο της Έδεσσας του 21ου αιώνα

11:58 - Αθ. Κώτσιος: Έγκλημα στην Marfin -15 χρόνια χωρίς τιμωρία. Η προστασία της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία είναι αδιαπραγματεύτη αξία ζωής.

11:54 - Ο Λάκης Βασιλειάδης στον Αγώνα Απόλλων Κρύας Βρύσης – ΝΠΣ Σκύδρας