pellatv
Live

Μήνυμα της Δημάρχου Σκύδρας για την ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας

Τη συμβολή των πολιτών και των τοπικών αρχών στη βελτίωση των κυκλοφοριακών καταστάσεων και μετακινήσεων και γενικότερα στην αναβάθμιση των αστικών συνθηκών για καλύτερη ποιότητα ζωής αναδεικνύει και φέτος η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας – Μετακίνησης 2014 ( European Mobility Week ).
Ξεκινάει δε από την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου κι ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου με την πρωτοπόρα, ενεργό παρουσία και συμμετοχή του Δήμου μας, του Δήμου Σκύδρας.
Μέχρι στιγμής, 1.665 πόλεις και φορείς λαμβάνουν μέρος σε παγκόσμιο επίπεδο καταμαρτυρώντας τη σημασία , τη σπουδαιότητα και την αναγνωρισιμότητα ενός θεσμού που έχει πλέον ξεπεράσει τα ευρωπαϊκά δεδομένα κι έχει καταστεί οικουμενικός .
O θεσμός αυτός αποτελεί μετεξέλιξη της ευρωπαΐκής δράσης «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο». Σκοπός του δε, είναι ν΄απαντάει στις ανάγκες και στις επιθυμίες των συνανθρώπων μας για βιώσιμες, καθαρές και πάνω απ΄όλα ανθρώπινες πόλεις και περιοχές. Με τη χρήση εναλλακτικών τρόπων και μέσων μετακίνησης, με λιγότερο κυκλοφοριακό, θόρυβο, καυσαέριο , περισσότερο πράσινο, περισσότερους ελεύθερους δημόσιους χώρους, καθαρότερο περιβάλλον και φυσικά σεβασμό στον κάθε συμπολίτη μας, (άτομα με ειδικές ανάγκες, παιδιά, άτομα τρίτης ηλικίας κ.α.).
Οι εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει ο Δήμος Σκύδρας, όπως είναι εικαστικές κι αθλητικές συναντήσεις, ποδηλατοδρομία, περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, ημέρα χωρίς αυτοκίνητο έχουν ως εφαλτήριο, όπως πάντα, τον εθελοντισμό και την εταιρική κοινωνική συμμετοχή .
Ας στηρίξουμε, λοιπόν, αγαπητές μου συμπολίτισσες και συμπολίτες τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης – Κινητικότητας κι ας γίνουμε συναυτουργοί και συνοδοιπόροι στη μεγάλη προσπάθεια για έναν φιλικότερο κι ομορφότερο, για όλους μας, κόσμο. Κι αν ο δρόμος είναι μακρύς και τραχύς, μαζί θα τα καταφέρουμε.

Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου

Δημοσιεύτηκε στις 15 Σεπτεμβρίου, 2014


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:10 - Πανελλαδικές 2025: Από σήμερα έως 30 Ιουνίου η δημιουργία κωδικού για υποβολή Μηχανογραφικων

13:05 - Έκρηξη στο νεκροτομείο του νοσοκομείου Σερρών -Πληροφορίες για δύο τραυματίες

13:02 - Σοκάρει ο αστυνομικός που βρήκε το βρέφος στο μπαλκόνι: Ήταν κόκκινο από το κλάμα -Δεν υπήρχε ρεύμα, θλιβερή κατάσταση

12:55 - Φωτιά τώρα στην Αγία Μαρίνα Μαραθώνα -Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις, βγήκε 112 για ετοιμότητα

11:22 - Αρχιεπίσκοπος Σιναίου Δαμιανός προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων για το ζήτημα της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης Σινά: «Εξόχως σημαντική και καίριοι οι παράμετροι στην επιστολή προς τον ομόλογο σας της Αιγύπτου για να εξασφαλιστεί η θετική προς ημάς έκβαση της υπόθεσης»

11:15 - Συνάντηση Σταμενίτη – Δήμα: Στο επίκεντρο το έργο κατασκευής του δρόμου Θεσσαλονίκη – Έδεσσα

11:13 - Προώθηση πρόσκλησης της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών Λεπτοκαρυάς και της Πρωτοβουλίας Γυναικών Ανατολικού Ολύμπου

11:10 - ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

11:07 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας για τις περιπτώσεις των ακινήτων σε «Φιλιππάκου» (Συνοικία Νέας Τραπεζούντας), «Καψάλη»: «Ηθικό να εξαιρεθούν τα ακίνητα αυτά από την καταβολή τιμήματος εξαγοράς»

10:18 - Σάκης Αρναούτογλου από Λισαβόνα: Η Ευρώπη του αύριο χτίζεται με κοινωνική συνοχή, αξιοπρεπή στέγαση για όλους και φωνή στους Νέους.