pellatv
Live

ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ Ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Πέλλας, Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε στη Βουλή αναφορά προς τους Υπουργούς Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και Οικονομικών, το ψήφισμα του Δήμου Αλμωπίας με το οποίο εκφράζεται η έντονη διαμαρτυρία και αντίθεσή του με το ενδεχόμενο κατάργησης της Μαθητικής Εστίας της Αριδαίας. Όπως επισημαίνεται στην αναφορά που κατέθεσε ο Βουλευτής, η Μαθητική Εστία της Αριδαίας είναι η μοναδική πλέον που υπάρχει σ' ολόκληρο το Ν. Πέλλας, έχει 75 κλίνες συνολικά και λειτουργεί ανελλιπώς από την ίδρυση της το 1969. Σε όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας της έχει επιτελέσει και διαδραματίσει σημαντικότατο κοινωνικό ρόλο, αφού έχει φιλοξενήσει πλήθος μαθητών φροντίζοντας για τη στέγαση και τη σίτησή τους, βοηθώντας ουσιαστικά στην ολοκλήρωση των σπουδών τους. Με δεδομένο μάλιστα ότι στην ακριτική και παραμεθόρια Αλμωπία υπάρχουν 40 χωριά, πολλά από τα οποία είναι ορεινά και απομακρυσμένα από την Αριδαία ( όπως Αρχάγγελος, Περίκλεια, Λαγκαδιά, Νότια, Σαρακηνοί ), η λειτουργία της Μαθητικής Εστίας κρίνεται επιβεβλημένη, προκειμένου οι μαθητές των χωριών αυτών να μην αναγκάζονται να νοικιάζουν κατοικίες στην πόλη της Αριδαίας επιβαρύνοντας έτσι περαιτέρω τον ήδη συρρικνωμένο οικογενειακό προϋπολογισμό τους που προέρχεται κυρίως από αγροτικά εισοδήματα. Πάρα πολλοί ακόμη είναι και οι μαθητές, οι οποίοι επειδή κατοικούν σε χωριά πλησίον της Αριδαίας δεν στεγάζονται στη Μαθητική Εστία, όμως το μεσημέρι σιτίζονται σ' αυτήν λόγω φόρτου απογευματινών μαθημάτων. Ο Γιώργος Καρασμάνης με την κοινοβουλευτική του αυτή παρέμβαση ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς τη συνέχιση της λειτουργίας της Μαθητικής Εστίας της Αριδαίας, αφού όπως τονίζει, είναι σημαντική για ολόκληρη την τοπική κοινωνία της Αλμωπίας, ειδικότερα για τις φτωχές αγροτικές και κτηνοτροφικές οικογένειες που κατοικούν στα ορεινά και απομακρυσμένα χωριά της, από τη στιγμή που βοηθά στην ολοκλήρωση των σπουδών των παιδιών τους, παρέχοντας σ' αυτά τη δυνατότητα για ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, με δεδομένο μάλιστα το γεγονός ότι μόνο στην Αριδαία λειτουργούν όλοι οι τύποι Λυκείων και τα ΙΕΚ.

Δημοσιεύτηκε στις 7 Οκτωβρίου, 2011


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές

11:12 - ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

11:09 - Κοτταρίδη και Ακαμάτη κατά Ρέμου για τον Αλέξανδρο. Θράσος απύθμενο και ευτελισμός

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.

19:23 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2026 – 2027

19:21 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων “Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος ‘’

13:15 - ΣΔΕ Γιαννιτσών-Αριδαίας-Έδεσσας, εγγραφές 2026-27