pellatv
Live

Νέα αρχή για το Χιονοδρομικό Κέντρο προωθεί ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης

 Οι τρέχουσες εξελίξεις έχουν δημιουργήσει ένα νέο καθεστώς για τη διαχείριση του Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρας-Καϊμακτσαλάν. Συγκεκριμένα, στο τέλος του Ιουνίου έληξε η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου της αμιγούς Νομαρχιακής Αναπτυξιακής Επιχείρησης ΕΥΡΩΑΠ η οποία είχε τη διαχείριση του Χιονοδρομικού. Η επιχείρηση βρίσκεται πλέον σε καθεστώς εκκαθάρισης το οποίο έχουν αναλάβει ορκωτοί λογιστές. Εν τω μεταξύ, η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ) με Απόφασή της παραχώρησε για μία συν μία χρονιές τη χρήση του Χιονοδρομικού Κέντρου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη πραγματοποιήθηκε σήμερα μία γνωμοδοτική συζήτηση με τα μέλη, κύρια και αναπληρωματικά, του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥΡΩΑΠ προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού και με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης και διερευνήθηκαν λύσεις που εξασφαλίζουν ένα ξεκάθαρο πλαίσιο διαχείρισης και βιώσιμης λειτουργίας του Χιονοδρομικού. Η λύση που προκρίνεται είναι να υπάρξει εισήγηση προς το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας, για μία ενιαία προκήρυξη εκμίσθωσης των εγκαταστάσεων και δραστηριοτήτων που η χρήση τους ανήκει πλέον στην Περιφέρεια. Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης αναφέρει: «Είναι αναγκαίο να υπάρξει ένα νέο, ξεκάθαρο και υγιές πλαίσιο διαχείρισης και ανάπτυξης του Χιονοδρομικού. Με τη νέα προκήρυξη που προωθούμε, δίνουμε τη δυνατότητα σ' όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν με μία αξιόπιστη και τεκμηριωμένη πρόταση. Ιδιαίτερα μας ενδιαφέρει να ανταποκριθούν στο κάλεσμα έμπειροι και αξιόπιστοι τοπικοί επιχειρηματίες οι οποίοι θα μπορέσουν να συνδυάσουν τη λειτουργία του Χιονοδρομικού με τις άλλες επιχειρήσεις που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή. Η αξιοποίηση του Χιονοδρομικού τίθεται σε μία νέα βάση, προωθούμε τη διαφάνεια και η τελική απόφαση θα ληφθεί από το αρμόδιο όργανο που είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο».

Δημοσιεύτηκε στις 3 Αυγούστου, 2011


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

14:14 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Σύλλογο Μηχανικών Αλμωπίας για την ένταξη των ωφελούμενων του «Εξοικονομώ 2025»

14:11 - Δελτίο Τύπου Έκθεσης Έργων και Κατασκευών του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Έδεσσας

14:06 - ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ 2025

14:04 - Πρόγραμμα ιερών ακολουθιών κατά την διάρκεια της παραμονής της ι. εικόνος Παναγίας «Βηματάρισσας»

14:00 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με Υπουργό Υγείας για το αίτημα Παραχώρησης του Πολύκεντρου (Πεζόδρομος Γιαννιτσών) στον Δήμο Πέλλας και τη μετατροπή του σε Πολιτιστικό Κέντρο

12:10 - Δράση Προσυμπτωματικού Ελέγχου Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής με Δωρεάν Υπερηχογράφημα στον Δήμο Έδεσσας

12:04 - Κοινοβουλευτική Αναφορά Λάκη Βασιλειάδη για την Ανάγκη Στήριξης των παραγωγών Σπαραγγιών: «Στήριξη των παραγωγών σημαίνει στήριξη της ανταγωνιστικότητας της τοπικής οικονομίας»

12:00 - Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Έδεσσας και Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για το Στρατηγικό Σχέδιο της Έδεσσας του 21ου αιώνα

11:58 - Αθ. Κώτσιος: Έγκλημα στην Marfin -15 χρόνια χωρίς τιμωρία. Η προστασία της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία είναι αδιαπραγματεύτη αξία ζωής.

11:54 - Ο Λάκης Βασιλειάδης στον Αγώνα Απόλλων Κρύας Βρύσης – ΝΠΣ Σκύδρας