pellatv
Live

Νέο Πρόγραμμα Αγροτ.Ανάπτυξης

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή και αυξημένο αίσθημα ευθύνης τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα σχετικά με το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007 – 2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». Δυστυχώς, το συγκεκριμένο πρόγραμμα υποβλήθηκε στην Ε.Ε. με πρόχειρες διαδικασίες χωρίς να ληφθούν υπόψη οι πραγματικές ανάγκες της Γεωργίας στην Ελλάδα με αποτέλεσμα η δημοσιοποίησή του να προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις από το σύνολο, σχεδόν του αγροτικού κόσμου. Είναι γνωστό σε όλους πλέον, ότι σύμφωνα με το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης μειώνονται ή εξαλείφονται οι επιδοτήσεις στη Βιολογική Γεωργία & Κτηνοτροφία, μειώνονται οι επιδοτήσεις στο Μέτρο μείωσης της νιτρορύπανσης, ενώ γενικά στον Άξονα των Αγροπεριβαλλοντικών τα ποσά που προβλέπονται να δοθούν στους νέους δικαιούχους των Μέτρων είναι αισθητά μικρότερα σε σχέση με αυτά που δόθηκαν κατά το Γ΄ ΚΠΣ. Υπό το βάρος των γενικευμένων αντιδράσεων το ΥΑΑ&Τ αναγκάστηκε να παραδεχτεί το σφάλμα του και είναι χαρακτηριστικό ότι στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου ολόκληρος ο Άξονας 2 του ΠΑΑ που αφορά τα Αγροπεριβαλλοντικά Μέτρα δεν υπάρχει πλέον αλλά άντ’ αυτού υπάρχει η ένδειξη «κείμενο προς αναθεώρηση». Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας με την οργάνωση και τα στελέχη που διαθέτει έχει έτοιμες προτάσεις σχετικά με την αναθεώρηση του ΠΑΑ και είναι αποφασισμένη να προασπίσει με κάθε τρόπο και μέσο τα συμφέροντα των αγροτών και της ανάπτυξης της Γεωργίας της Πέλλας. Κατά τις επόμενες ημέρες θα κλιμακώσει τις ενέργειές της και θα πυκνώσει τις επαφές της με τους εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου της Πέλλας έτσι ώστε να παίξει ουσιαστικό ρόλο στην επίλυση του δύσκολου προβλήματος που ανέκυψε εξαιτίας του πρόχειρου ΠΑΑ.

Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιανουαρίου, 2008


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

16:29 - Συνελήφθησαν 3 άτομα στην Πέλλα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν ημεδαπό άνδρα

12:47 - Ένταξη του Έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Δήμου Σκύδρας»

15:08 - Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πέλλας κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και κάνναβης

15:04 - Η Έδεσσα επενδύει στην αγροβιοποικιλότητα και τον βιώσιμο τουρισμό

14:57 - Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Στυλιανού στον Ιερό Ναό Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης – Θεσσαλονίκης

14:37 - 4η συνάντηση της Περιφερειακής Ομάδας Υποστήριξης του έργου “DeepTechValleys” στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

14:32 - Με θετικό πρόσημο έκλεισε το διήμερο για την ομάδα βόλει ΠΑΣ  Ίκαρος Έδεσσας, σημειώνοντας δύο σημαντικές νίκες στις τρεις αναμετρήσεις.

14:29 - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 2026

13:35 - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

17:55 - Δήμος Έδεσσας Άθληση για Όλους