pellatv
Live

Νομαρχίας Βέροιας

Η αίθουσα συνεδριάσεων της Νομαρχίας Βέροιας παραλίγο εχθές να μετατραπεί σε ριγκ. Το θέμα σχετικά με τις «αμμολληψίες από τον Αλιάκμονα ποταμό». ήταν που ''άναψε τα αίματα'', όταν ο Νίκος Ασλάνογλου, εκπρόσωπος της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας, επέμεινε να προβληθεί οπτικό υλικό στο οποίο εμφανίζονται πρόσωπα τα οποία κάνουν παράνομες αμμοληψίες. Ο Πρόεδρος του Σώματος, Γιώργος Μηνάς είπε ότι το οπτικό υλικό είχε ήδη δοθεί στα μέλη του Σώματος και ιδία αντίληψη έχει ο καθένας από την επιτόπου επίσκεψή του, για να διαμορφωθεί άποψη για την κατάσταση.
Ο Νίκος Ασλάνογλου ήταν ανένδοτος και επέμενε για την προβολή. Στην ένταση που δημιουργήθηκε με το Προεδρείο, ακούστηκαν κάποια «κάτσε κάτω…» από την πλευρά των παρισταμένων που ασχολούνται με την εκμετάλλευση αμμοχαλικορυχείων. Η σπίθα δεν άργησε να ανάψει, με αποτέλεσμα να υπάρξει ομαδική επίθεση κατά του Νίκου Ασλάνογλου και μελών της Οικολογικής Ομάδας. Με παρέμβαση των ψυχραιμότερων, η κατάσταση εκτονώθηκε, αλλά το κακό είχε γίνει. Ο Πρόεδρος του Σώματος ζήτησε την εκκένωση της αίθουσας ενώ για την τήρηση της τάξης εμφανίστηκαν δύο αστυνομικοί.
Τελικά, μετά από ένα 10λεπτο αναγκαστικό διάλειμμα, η συνεδρίαση συνεχίστηκε. Αυτή τη φορά χωρίς έκτροπα ή παρενέργειες. Ο Νομάρχης, Κώστας Καραπαναγιωτίδης ήταν ιδιαίτερα οξύς προς τους παρεκτραπέντες στους οποίους υπενθύμισε το χώρο στον οποίο βρίσκονται.
Η συζήτηση που ακολούθησε καταφανώς αδικήθηκε από την ακραία παρεκτροπή. Πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες παρουσίασαν διάφορες πτυχές του ζητήματος με κοινή συνισταμένη την παραδοχή ότι όντως υφίσταται πρόβλημα και την αποδοχή ότι πρέπει να παρθούν τα αναγκαία μέτρα.
Η ατμόσφαιρα πάντως θα μπορούσε να είναι πιο ηλεκτρισμένη αν δεν αναβαλλόταν το 7ο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε «εκμετάλλευση λατομείου βιομηχανικού ορυκτού σε ιδιωτική δασική έκταση» στο Ξηρολίβαδο.

Οι ενδιαφερόμενοι διαμένοντες ή έχοντες εξοχική κατοικία στην περιοχή, ούτε να ακούσουν δεν θέλουν για κάτι τέτοιο και πολλοί από αυτούς προστέθηκαν στην ήδη γεμάτη αίθουσα. Αποχώρησαν όμως μετά την αναβολή του θέματος.

ΤέλοςφόρμαςΑρχήφόρμαςΕπιπλέον, στη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου συζητήθηκε η αξιοποίηση των υδάτων των ορεινών όγκων για την ύδρευση του νομού και την ανάπτυξη των υδάτινων πόρων στην Ημαθία. Ως εναλλακτική επιλογή ύδρευσης προβλήθηκε η λύση από τον Αλιάκμονα το νερό του οποίου είναι αρίστης ποιότητας. Ο καθηγητής του ΑΠΘ κ. Κοϊμτζής σημείωσε ότι ο νομός έχει μεγάλη επάρκεια νερού αλλά και αυξανόμενη ρύπανση τους από τον ανθρώπινο παράγοντα. Ως λύσεις ο κ. Κοϊμτζής παρουσίασε τα νερά του Αλιάκμονα και των ορεινών όγκων. Η υπηρεσία του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, παρακολουθεί 400 σημεία ύδρευσης του νομού και 25 πηγές. Από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ελέγχων, προκύπτει ότι οι Βαρβάρες, η Κουλούρα και το Μακροχώρι είναι περιοχές επιβαρυμένες σε νιτρικά ενώ ο Σχοινάς, ο Άραχος και τα Τρίκαλα επιβαρυμένα με Αρσενικό και Μαγγάνιο.

Δημοσιεύτηκε στις 25 Οκτωβρίου, 2007


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:28 - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Α.Α.Τ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ

13:25 - ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ 1ης ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΔΕΣΣΑΙΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΑΠΕΛΛΗΣ

13:22 - ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ Τ.Κ. ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ

13:19 - ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

13:15 - Ο Παντελής Θαλασσινός σε εκδήλωση με την ενορία Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών

13:09 - Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Δήμο Δίου-Ολύμπου

13:04 - Λάκης Βασιλειάδης: Υλοποιούνται με ταχείς ρυθμούς τα έργα Ανακαίνισης & Διαμόρφωσης στις Δομές Υγείας της Έδεσσας και της Π.Ε. Πέλλας

10:50 - Μια ξεχωριστή συνέντευξη με τον Παντελή Θαλασσινό στο Ράδιο Εκ Βαθέων

14:45 - Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας σε Έβρο, Ροδόπη και Ξάνθη

14:39 - Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση της Μέσης Ανατολής, Arabian Travel Market, στο Ντουμπάι