pellatv
Live

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ «ΤΟ ΠΟΖΑΡ»

Στο Μόναχο της Γερμανίας ταξίδεψε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ.Δημήτρης Μπίνος στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «Στα βήματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου». Διοργανωτής των εκδηλώσεων ήταν ο Σύλλογος Μακεδόνων Μονάχου και Περιχώρων και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Μόναχο, της Αντιπεριφέρειας Πέλλας και του Δήμου Αλμωπίας. Στην Ελληνική αποστολή συμμετείχε και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρακίου «Το Πόζαρ».

Την Παρασκευή μετά την άφιξή του, ο Δήμαρχος μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη επισκέφθηκαν την Πρόξενο της Ελλάδας στο Μόναχο κ. Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου, με την οποία συζήτησαν ζητήματα που αφορούν στον απόδημο Ελληνισμό. Στο Μόναχο ζούνε 30.000 Έλληνες. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε ο διάλογος γύρω από τις εμπορικές δραστηριότητες Πέλλας – Μονάχου.

Το Σάββατο ήταν η κύρια μέρα των δραστηριοτήτων. Σε έκθεση που έλαβε χώρα στον χώρο των εκδηλώσεων, παρουσιάστηκαν τοπικά προϊόντα της περιοχής της Αλμωπίας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λουτρακίου «Το Πόζαρ», καθώς επίσης και σχετικά έντυπα και βιβλία που αφορούν στην ιστορία, τον πολιτισμό και τις δραστηριότητες της Περιοχή μας από την Π.Ε. Πέλλας. Αμέσως μετά, πραγματοποιήθηκαν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις όπου κυριάρχησε το Μακεδονικό στοιχείο και εξυψώθηκε η τοπική μας παράδοση σε συνάρτηση με τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας. Σε αυτό συνέβαλε σημαντικά η παρουσία του Πολιτιστικού Συλλόγου Λουτρακίου «Το Πόζαρ», χάρη στον οποίο χτύπησε δυνατά η καρδιά της Μακεδονίας στο Μόναχο και ξεσήκωσε όλους όσους έδωσαν το παρόν. Όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και συγκίνησαν με την παρουσία τους. Επιπλέον, χορούς από τη Μακεδονία παρουσίασε και ο Σύλλογος Μακεδόνων Μονάχου και Περιχώρων, σκορπώντας περηφάνια σε όλο τον κόσμο.

Ο Δήμαρχος κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της επίσκεψης. Όπως δήλωσε, ως Έλληνες νιώθουμε την ανάγκη να αναδείξουμε την ιστορική συνέχεια των Μακεδόνων, καθώς επίσης και την οικονομία μέσω του τουρισμού και των αγροτικών προϊόντων. Επιπλέον, σημείωσε τον μεγάλο αγώνα των Ελλήνων που δραστηριοποιούνται στο Μόναχο.

Ταυτόχρονα, τόνισε την χαρά του που βρίσκεται ανάμεσα σε ανθρώπους από την περιοχή μας που πετυχαίνουν ως επαγγελματίες σε ένα ξένο περιβάλλον και έτσι γίνονται πρεσβευτές για τον τόπο μας.

Καθ' όλη τη διάρκεια της διαμονής, την Ελληνική αποστολή συνόδευε ο Πρόεδρος της Ελληνικής κοινότητας του Μονάχου και Δικηγόρος κ. Σπυρίδων Ξενάκης, ο οποίος συνέβαλε ουσιαστικά για να γνωρίσει η αποστολή την ιστορία, τον πολιτισμό και τα αξιοθέατα της περιοχής.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, ο Δήμαρχος μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη επισκέφθηκαν Έλληνες επαγγελματίες στον χώρο της εστίασης στην πόλη Freising και στο Μόναχο, ενώ εκκλησιάστηκαν την Κυριακή της Σταυροπροσκύνησης στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρως (Salvator) μαζί με τον κ. Ξενάκη.

Δημοσιεύτηκε στις 6 Απριλίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.

19:23 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2026 – 2027

19:21 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων “Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος ‘’

13:15 - ΣΔΕ Γιαννιτσών-Αριδαίας-Έδεσσας, εγγραφές 2026-27

13:12 - Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη σε βάρος γυναίκας που έγινε τον περασμένο Ιούνιο στην Αλεξάνδρεια

13:08 - Μια Μαγική Βραδιά Κάτω από την Πανσέληνο: Ο Απόηχος της Συναυλίας του Κώστα Χατζή στην Έδεσσα

18:15 -  Ώρες ευθύνης για τους βουλευτές της Πέλλας δεν αντέχει η . κόκκινη γέφυρα .