pellatv
Live

Ο Δήμος Σκύδρας στο πλευρό των κατοίκων της Νέας Ζωής.

Με τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους της Νέας Ζωής που το πρωί της Δευτέρας 9/11/2015 διαδήλωσαν, όπως είχαν προαναγγείλει, ειρηνικά, στην είσοδο του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α.) στην περιοχή Άσπρο Κεφάλι Έδεσσας, που συνορεύει με τον οικισμό της Νέας Ζωής, συντάχθηκε κι έδωσε το «παρών» η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου, η Αντιδήμαρχος Μαρία Γιακαμόζη Δημοτικοί – Τοπικοί Σύμβουλοι κ.α.

Οι κάτοικοι διαμήνυσαν ότι στην περίπτωση που εξακολουθεί να υφίσταται το πρόβλημα της μόλυνσης των υδάτων της περιοχής και γενικότερα του περιβάλλοντος από τον προαναφερόμενο Χ.Υ.Τ.Α., θα οξύνουν τον αγώνα και θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

Η Δήμαρχος ενημέρωσε τους κατοίκους για τ΄αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψής της(3/11/2015) για το θέμα αυτό στον Περιφερειακό Σύνδεσμο Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α.). Ο Σύνδεσμος δεσμεύθηκε ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα θα υπογράψει προγραμματική σύμβαση με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, προκειμένου μετά την επιστημονική έρευνα και μελέτη να δρομολογηθούν οι αναγκαίες λύσεις.

Στην πρόταση του κατοίκου της Νέας Ζωής Αντώνη Ξυλουργίδη το πρόβλημα να τεθεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η Δήμαρχος απάντησε θετικά με την προϋπόθεση της εξασφάλισης της συμμετοχής στη συνεδρίαση εκπροσώπων του Φο.Σ.Δ.Α. και της Αναδόχου Εταιρείας που έχει την ευθύνη της λειτουργίας του Χ.Υ.Τ.Α., ώστε να επισπευστεί η άμεση και δραστική λύση του προβλήματος.

Δημοσιεύτηκε στις 10 Νοεμβρίου, 2015


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

19:13 - Το πρώτο Puppy Yoga έρχεται στην Χαλκιδική!

19:10 - Επίσκεψη αυστραλών τουριστικών δημοσιογράφων στην Πέλλα

18:56 - Βάζουμε τα μπάζα στη θέση τους – Προλαμβάνουμε τις πυρκαγιές

13:39 - Συνέντευξη Δημάρχου Πέλλας Στάθη Φουντουκίδη στον Pella FM 103,3

14:44 - Κάλεσμα προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες

14:23 - Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός Μουσική εγκατάσταση Πόλεμος και «Ειρήνη;» 5, 6 Αυγούστου 2026 | Αρχαία Έδεσσα, Αρχαιολογικός Χώρος Λόγγου

14:19 - Τοποθέτηση Λάκη Βασιλειάδη για την Αναθεώρηση του Συντάγματος: «Σε τέτοιες κορυφαίες θεσμικές διαδικασίες υπάρχει μόνο η ευθύνη απέναντι στις επόμενες γενιές»

16:35 - Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ στον δεύτερο γύρο του Champions League!

16:27 - Όλυμπος: Εντάχθηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO – Ομόφωνη η απόφαση Ο Όλυμπος αναγνωρίστηκε ως φυσικό και πολιτιστικό αγαθό εξέχουσας οικουμενικής αξίας για την ανθρωπότητα

16:18 - ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ