pellatv
Live

Ολοκληρώνεται η αναβάθμιση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Έδεσσας

Το μεγάλο έργο για την ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου της Έδεσσας, ένας στόχος πολλών ετών που πετυχαίνει ο Δήμος Έδεσσας, βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης. Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο που είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», με αρχικό προϋπολογισμό 1.140.000,00€ και αφορά στην εκ βάθρων ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου.
Οι παρεμβάσεις που γίνονται στο Κολυμβητήριο αφορούν αντικατάσταση των παραθύρων του κτηρίου, την ενεργειακή αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης, ψύξης και εξαερισμού, την αντικατάσταση ενεργοβόρων φωτιστικών σωμάτων με φωτιστικά LED και την εγκατάσταση συστήματος φωτοβολταϊκών συλλεκτών για παραγωγή ενέργειας ΑΠΕ. Επιπλέον, περιλαμβάνονται παρεμβάσεις στο σύστημα επεξεργασίας του νερού των κολυμβητικών δεξαμενών με την εγκατάσταση δεξαμενών υπερχείλισης, την αντικατάσταση των υφιστάμενων φίλτρων, εναλλακτών θέρμανσης και αντλιών κυκλοφορίας, καθώς και τη διασύνδεση με την αντλία θερμότητας για θέρμανση του νερού με ανάκτηση.
Πρέπει να σημειωθεί ότι, παράλληλα με το έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, ο Δήμος Έδεσσας και η ΔΗΚΕΔΕ με δικά τους κόστη βελτιώνουν τις υποδομές φιλοξενίας των αθλούμενων.
Η ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου Έδεσσας θα μειώσει δραστικά το λειτουργικό κόστος και θα βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου για συνεχή λειτουργία αυτής της πολύ σημαντικής αθλητικής υποδομής της πόλης μας.
Η ολοκλήρωση των εργασιών αναμένεται να γίνει σε περίπου έναν μήνα, οπότε το Κολυμβητήριο αναμένεται να ανοίξει για το κοινό τον προσεχή Ιούλιο με αναβαθμισμένες υποδομές και ενεργειακή θωράκιση, έτσι ώστε να λειτουργεί και τους χειμερινούς μήνες.

Δημοσιεύτηκε στις 29 Μαΐου, 2023


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

11:22 - Αρχιεπίσκοπος Σιναίου Δαμιανός προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων για το ζήτημα της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης Σινά: «Εξόχως σημαντική και καίριοι οι παράμετροι στην επιστολή προς τον ομόλογο σας της Αιγύπτου για να εξασφαλιστεί η θετική προς ημάς έκβαση της υπόθεσης»

11:15 - Συνάντηση Σταμενίτη – Δήμα: Στο επίκεντρο το έργο κατασκευής του δρόμου Θεσσαλονίκη – Έδεσσα

11:13 - Προώθηση πρόσκλησης της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών Λεπτοκαρυάς και της Πρωτοβουλίας Γυναικών Ανατολικού Ολύμπου

11:10 - ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

11:07 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας για τις περιπτώσεις των ακινήτων σε «Φιλιππάκου» (Συνοικία Νέας Τραπεζούντας), «Καψάλη»: «Ηθικό να εξαιρεθούν τα ακίνητα αυτά από την καταβολή τιμήματος εξαγοράς»

10:18 - Σάκης Αρναούτογλου από Λισαβόνα: Η Ευρώπη του αύριο χτίζεται με κοινωνική συνοχή, αξιοπρεπή στέγαση για όλους και φωνή στους Νέους.

10:15 - Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρέσβυ του Βασιλείου της Ισπανίας

09:02 - Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ

07:11 - Ανακοίνωση: Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή 13 Ιουνίου στο Λιτόχωρο

10:40 - ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ : ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ