pellatv
Live

Παράταση προθεσμίας υλοποίησης επενδύσεων σε παραχωρούμενες εκτάσεις

Την παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης των βιομηχανικών καιβιοτεχνικών επενδύσεων σε εκτάσεις που έχουν παραχωρηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ζήτησε η Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάρκο Μπόλαρη.

Σύμφωνα με όσα εξήγησε η Θεοδώρα Τζάκρη στον κ. Μπόλαρη, στο παρελθόν παραχωρήθηκαν εκτάσεις με υπουργική απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 του ΝΔ 221/74 με το οποίο αντικαταστάθηκαν οι διατάξεις του ΝΔ 203/69, για δημιουργία βιομηχανιών και βιοτεχνιών, σύμφωνα με τις τεχνικοοικονομικές μελέτες και τα σχεδιαγράμματα που προσκομίσθηκαν από τους ενδιαφερόμενους. Οι παραχωρήσεις αυτές έγιναν με κάποιους όρους, ένας από τους οποίους ήταν η λειτουργία της μονάδας μέσα σε τρία έτη από την κοινοποίηση της απόφασης. Στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι ζητούσαν και έπαιρναν κατά καιρούς παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης. Λόγω όμως της παρατεταμένης κρίσης και σε πολλές περιπτώσεις λόγω προβλημάτων με τις χρήσεις γης (ΣΧΟΑΠ κλπ) ζητείται από τους δικαιούχους η παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης των επενδύσεων επί των παραχωρούμενων εκτάσεων. Για τις περιπτώσεις αυτές η Υφυπουργός αρμόδια για τη Βιομηχανία κ. Τζάκρη ζήτησε από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να δοθεί νέα προθεσμία για την υλοποίηση του σκοπού των παραχωρήσεων.

Ο κ. Μπόλαρης συμμερίστηκε την άποψη της κ. Τζάκρη και συμφώνησαν να προωθεί άμεσα ρύθμιση για τη χορήγηση παράτασης, προκειμένου να υλοποιηθεί η δημιουργία βιομηχανιών και βιοτεχνιών στις παραχωρούμενες εκτάσεις.

Δημοσιεύτηκε στις 24 Μαΐου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

18:10 - ΚΕΠ Υγείας Δήμου Πέλλας: Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος για Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής

18:07 - 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) – ΕΔΕΣΣΑ

18:02 - Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για τη χρήση προστατευτικού κράνους

17:58 - Επιβολή διοικητικού προστίμου σε Πέλλα

12:45 - 20ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

18:16 -  Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2026: Συνεχίζονται οι εγγραφές- Hλεκτρονική χρονομέτρηση στo Δρόμο των 5,5 χλμ

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές