pellatv
Live

Ποινή 8 ετών από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον Θωμά Λαναρά

Ποινή κάθειρξης 8 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον επιχειρηματία Θωμά Λαναρά και 6 ετών στον χρηματιστή Γιώργο Περβανά, για υπόθεση εξαπάτησης μέλους της οικογένειας Λαναρά, από τον οποίο φέρονται να πήραν μεγάλα χρηματικά ποσά υποσχόμενοι επενδύσεις με μεγάλες αποδόσεις.
Η δίκη για την υπόθεση διήρκεσε τέσσερις μήνες και η εισαγγελική πρόταση για τους δύο κατηγορούμενους ήταν απαλλακτική. Το δικαστήριο δέχθηκε την εισαγγελική κρίση για την κατηγορία της υπεξαίρεσης, ενώ καταδίκασε για...
απάτη τον Θωμά Λαναρά και για συμμετοχή στην απάτη τον χρηματιστή. Και στους δύο καταδικασθέντες δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.
Μηνυτής στην υπόθεση είναι ο Ζαφείρης Λαναράς, μοναδικό τέκνο του βασικού μετόχου της άλλοτε κραταιάς εταιρείας ΒΕΤΛΑΝΣ ΝΑΟΥΣΑ, που έκλεισε το 1995, Ιωάννη Λαναρά. Ο Ζ. Λαναράς υποστηρίζει ότι τον Αύγουστο του 1999 ο καταδικασθείς εξάδελφός του, εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη που του είχε, τον έπεισε να επενδύσει ποσό 1,36 δισ. δραχμές μέσω της χρηματιστηριακής εταιρείας του Γιώργου Περβανά, υποσχόμενος καλές αποδόσεις.
Ο μηνυτής υπέγραψε σχετική σύμβαση με την εταιρία του Περβανά, πλην όμως, όπως ισχυρίζεται, αφανής διαχειριστής του χαρτοφυλακίου του ήταν ο Θωμάς Λαναράς. Αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον μηνυτή, ήταν να ζημιωθεί ο ίδιος και να ωφεληθεί ο Θωμάς Λαναράς.
kathimerini
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσιεύτηκε στις 4 Αυγούστου, 2011


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

17:08 - «ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ 2026»

16:46 - Κέντρο Καινοτομίας στην Πέλλα, αλλά ποιος θα αναδείξει τον τόπο;

13:15 - Το αγκάθι του Χριστού σιωπηλός μάρτυρας του Γολγοθά στον Αλιάκμονα

17:30 - Έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης για τις Περιοχές Natura 2000

17:28 - Το δημογραφικό ζήτημα στο επίκεντρο του νέου τεύχους του Περιοδικού της Βουλής

17:24 - Τις νέες ευρωπαϊκές στρατηγικές για τα λιμάνια, τη ναυτιλία και τη ναυπηγική βιομηχανία παρουσίασε ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολος Τζιτζικώστας – «Εδραιώνουμε την Ευρώπη ως την κορυφαία πλωτή ήπειρο»

17:21 - Εργασίες συντήρησης πρασίνου στη Νέα Εθνική Οδό   Θεσσαλονίκης- Έδεσσας (Παράκαμψη Παραλίμνης) από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

17:17 - Συνελήφθη ανήλικος στην Κατερίνη για παραχάραξη νομισμάτων και διακίνηση καρτών ΑΤΜ – κλώνων, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

13:42 - Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για συμμετοχή επιχειρήσεων στη διεθνή έκθεση TUTTOFOOD 2026

13:33 - ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ_ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ