pellatv
Live

Προωθήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας το αίτημα για το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας στην Αριδαία

Ο Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπ. Παιδείας για την προώθηση του αιτήματος για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αριδαίας κατ’ εξαίρεση ( μόλις χθες αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας η υποβολή αιτήματος)

Συζήτησε ακόμη και για την κατάργηση ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ στην Πέλλα ( 1 στην Έδεσσα, 2 στην Αριδαία και 1 στην Κρύα Βρύση).

Ο βουλευτής ανέφερε στον Γενικό Γραμματέα Νέας Γενιάς του Υπ. Παιδείας Παυσανία Παπαγεωργίου την δέσμευση του τ. Υφυπουργού Δημήτρη Μπαξεβανάκη για την ίδρυση του παραρτήματος κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Πέλλα.

Ο Γενικός Γραμματέας δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει κατ’ εξαίρεση ( λόγω της καθυστερημένης αίτησης που χθες μόλις αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας και κατατέθηκε σήμερα) την ίδρυση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας ( ΣΔΕ) της Αριδαίας ως παράρτημα του ΣΔΕ Γιαννιτσών.

Για την λειτουργία του σχολείου υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό, απαιτείται η ίδρυση του και η εξασφάλιση πιστώσεων για την λειτουργία του.

Όσον αφορά την κατάργηση των ολιγομελών τμημάτων των ΕΠΑΛ ( το τμήμα Ψυκτικών στην Έδεσσα με 3 άτομα, τα τμήματα Ηλεκτρολογίας και Τεχνικού οχημάτων με 4 άτομα και το τμήμα Πληροφορικής στην Κρύα Βρύση με 3 άτομα) δεσμεύτηκε να τα εξετάσει μαζί με την αρμόδια υφυπουργό Μερόπω Τζούφη που παρέλαβε χθες το χαρτοφυλάκιο των ΕΠΑΛ από τον Υπουργό Κώστα Γαβρόγλου.

Ο βουλευτής θα παρακολουθήσει από κοντά τις εξελίξεις και στα δύο θέματα και θα ενημερώσει σχετικά τους ενδιαφερόμενους και γενικά τους πολίτες.

 

Δημοσιεύτηκε στις 27 Σεπτεμβρίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

10:20 - Την Παρασκευή τα εγκαίνια της 4ης Εμποροπανήγυρης στην Κρύα Βρύση- Θα διαρκέσει μέχρι και την Δευτέρα 14 Ιουλίου 2025

10:17 - Σύλλογος Καρκινοπαθών Πιερίας: Εκστρατεία ενημέρωσης για τον καρκίνο του δέρματος «Στον ήλιο με ασφάλεια»

10:15 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Αντιδήμαρχο και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Κύρρου: Πρέπει να βρούμε λύσεις για την ασθένεια των πυρηνόκαρπων και για τον παγετό

10:14 - Νατσιός: «Η οικογενειοκρατία ταυτίζεται με τη διαφθορά και τη διαπλοκή»

10:11 - Λάκης Βασιλειάδης: Κατάθεση Κοινοβουλευτικής Ερώτησης για Επαγγελματίες σε χωριά – οικισμούς δημοτικών ενοτήτων μεταξύ 500 και 1500 κατοίκων που πρέπει να δικαιούνται τη φορολογική έκπτωση 50% στο εισόδημα

13:34 - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΎΣ ΑΚΤΙΝΙΔΊΩΝ

13:32 - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΜΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

13:30 - Ανακοίνωση: Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης στην Άνω Σκοτίνα τη Δευτέρα 7 Ιουλίου

11:13 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΟΣΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΙΕΡΩΝ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ ΤΟΥ

11:08 - Νατσιός: «Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι βουτηγμένη στη διαφθορά και την ηθική παρακμή»