pellatv
Live

Ψηφοδέλτια διαμαρτυρίας και απόγνωσης

που θα γράφουν "Απλήρωτος Γιάννης, Αγανακτισμένη Σοφία, Εξαθλιωμένος Δημήτρης" και άλλα παρόμοια, σκοπεύουν να ρίξουν και αύριο στις κάλπες οι περίπου 3.000 εργαζόμενοι στα εργοστάσια της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας στη Νάουσα και όλη την Ελλάδα.
Οι περίπου 3.000 εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από τον Φεβρουάριο του 2009, ενώ τα εργοστάσια δεν έχουν ξεκινήσει να λειτουργούν, παρότι το επιχειρησιακό σχέδιο για την επαναλειτουργία τους προέβλεπε χρηματοδότηση της εταιρείας (28 εκατ. ευρώ), από τις πέντε συμμετέχουσες στο επιχειρησιακό σχήμα τράπεζες, η οποία και δεν έχει δοθεί. Την αγανάκτησή τους για την ανακολουθία της κυβέρνησης και του υπουργείου Ανάπτυξης την εξέφρασαν, σε συνέντευξη Τύπου στη Νάουσα, οι εργαζόμενοι της Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία Α.Ε.
Οι εκπρόσωποι σωματείων της ΕΝ.ΚΛΩ. έκαναν γνωστή της απόφασή τους να μοιράσουν σε εργαζόμενους της "Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας" και στις οικογένειές τους, και στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ψηφοδέλτια "ανεργίας" με το σήμα της εταιρείας. Επίσης, διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν έγινε πράξη η δέσμευση του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για καταβολή έκτακτου βοηθήματος 2.000 ευρώ στους εργαζόμενους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις άμεσες ανάγκες επιβίωσης. Στο στόχαστρο των εργαζομένων βρέθηκαν ακόμα η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη, ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης και ο υφυπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.
"Ζητήσαμε, έστω, να μας δοθεί ένα έκτακτο βοήθημα, ως έναντι, μέχρι να εκταμιευτεί το ποσό για να μπορέσουμε να πληρώσουμε τρέχουσες ανάγκες, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί ούτε κι αυτό", δήλωσε ο Γιώργος Μπέογλου, μέλος του εργοστασιακού σωματείου. Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν υποψήφιοι δήμαρχοι της Νάουσας και εκπρόσωποι σωματείων άλλων εργοστασίων της ΕΝ.ΚΛΩ. Οι εργαζόμενοι προετοιμάζονται να κατεβούν στην Αθήνα, για να δημοσιοποιήσουν το πρόβλημά τους.

Διαφωνεί το Εργατικό Κέντρο Νάουσας
Ο τρόπος διαμαρτυρίας που επέλεξαν οι εργαζόμενοι της Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία δεν βρίσκει σύμφωνο τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Νάουσας Σάκη Τσίτση, που δήλωσε στη "Μ" ότι "θεωρώ λανθασμένή αυτήν την απόφαση, η οποία λειτουργεί αποπροσανατολιστικά στον αγώνα τους για δικαίωση. Η αγανάκτησή τους για την αθέτηση των υποσχέσεων απέναντί τους από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει εκφραστεί με αυτόν τον τρόπο. Θεωρώ ότι η τακτική των άκυρων ψηφοδελτίων δεν βρίσκει σύμφωνο το σύνολο των εργαζόμενων και του σωματείου γενικότερα", υπογράμμισε ο κ. Τσίτσης.

Δημοσιεύτηκε στις 13 Νοεμβρίου, 2010


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

18:29 - Συνάντηση Διονύση Σταμενίτη με τον Υφυπουργό Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο

18:24 - Ο Γιώργος Καρασμάνης παρακολούθησε τις εργασίες της 29ης Συνόδου της Βουλής των Εφήβων στην οποία συμμετείχαν και τρία δικά μας παιδιά από την Πέλλα

18:19 - Πανσέληνος στην Άφυτο – Μουσική και Χορός κάτω από το φως του φεγγαριού Πέμπτη 10 Ιουλίου 2025 | Λόφος Κουτσόμυλου, Άφυτος

18:16 - Λάκης Βασιλειάδης: Να γίνει δεκτό το αίτημα των σχολικών κυλικείων για λιγότερες μέρες φορολόγησης σύμφωνα με την λειτουργία τους

18:12 - Λουτρά Πόζαρ: Κέντρο Πολιτιστικής Εμπειρίας και Εκπαίδευσης – Συνεργασία με το Charles Darwin University

13:34 - ΔΉΜΟΣ ΈΔΕΣΣΑΣ- ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

13:31 - ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ MIRACULOUS, ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

11:02 - Δικαίωση των Εκπαιδευτικών Ειδικών Κατηγοριών μετά από τις Παρεμβάσεις της ΝΙΚΗΣ

10:49 - Πρόσκληση – Πρόγραμμα εκδήλωσης Δήμου Σκύδρας για την Κύπρο

10:47 - Δήμος Έδεσσας: Διάθεση κλιματιζόμενων χώρων για προστασία των πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες