pellatv
Live

Ψηφοδέλτια διαμαρτυρίας και απόγνωσης

που θα γράφουν "Απλήρωτος Γιάννης, Αγανακτισμένη Σοφία, Εξαθλιωμένος Δημήτρης" και άλλα παρόμοια, σκοπεύουν να ρίξουν και αύριο στις κάλπες οι περίπου 3.000 εργαζόμενοι στα εργοστάσια της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας στη Νάουσα και όλη την Ελλάδα.
Οι περίπου 3.000 εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από τον Φεβρουάριο του 2009, ενώ τα εργοστάσια δεν έχουν ξεκινήσει να λειτουργούν, παρότι το επιχειρησιακό σχέδιο για την επαναλειτουργία τους προέβλεπε χρηματοδότηση της εταιρείας (28 εκατ. ευρώ), από τις πέντε συμμετέχουσες στο επιχειρησιακό σχήμα τράπεζες, η οποία και δεν έχει δοθεί. Την αγανάκτησή τους για την ανακολουθία της κυβέρνησης και του υπουργείου Ανάπτυξης την εξέφρασαν, σε συνέντευξη Τύπου στη Νάουσα, οι εργαζόμενοι της Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία Α.Ε.
Οι εκπρόσωποι σωματείων της ΕΝ.ΚΛΩ. έκαναν γνωστή της απόφασή τους να μοιράσουν σε εργαζόμενους της "Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας" και στις οικογένειές τους, και στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ψηφοδέλτια "ανεργίας" με το σήμα της εταιρείας. Επίσης, διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν έγινε πράξη η δέσμευση του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για καταβολή έκτακτου βοηθήματος 2.000 ευρώ στους εργαζόμενους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις άμεσες ανάγκες επιβίωσης. Στο στόχαστρο των εργαζομένων βρέθηκαν ακόμα η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη, ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης και ο υφυπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.
"Ζητήσαμε, έστω, να μας δοθεί ένα έκτακτο βοήθημα, ως έναντι, μέχρι να εκταμιευτεί το ποσό για να μπορέσουμε να πληρώσουμε τρέχουσες ανάγκες, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί ούτε κι αυτό", δήλωσε ο Γιώργος Μπέογλου, μέλος του εργοστασιακού σωματείου. Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν υποψήφιοι δήμαρχοι της Νάουσας και εκπρόσωποι σωματείων άλλων εργοστασίων της ΕΝ.ΚΛΩ. Οι εργαζόμενοι προετοιμάζονται να κατεβούν στην Αθήνα, για να δημοσιοποιήσουν το πρόβλημά τους.

Διαφωνεί το Εργατικό Κέντρο Νάουσας
Ο τρόπος διαμαρτυρίας που επέλεξαν οι εργαζόμενοι της Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία δεν βρίσκει σύμφωνο τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Νάουσας Σάκη Τσίτση, που δήλωσε στη "Μ" ότι "θεωρώ λανθασμένή αυτήν την απόφαση, η οποία λειτουργεί αποπροσανατολιστικά στον αγώνα τους για δικαίωση. Η αγανάκτησή τους για την αθέτηση των υποσχέσεων απέναντί τους από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει εκφραστεί με αυτόν τον τρόπο. Θεωρώ ότι η τακτική των άκυρων ψηφοδελτίων δεν βρίσκει σύμφωνο το σύνολο των εργαζόμενων και του σωματείου γενικότερα", υπογράμμισε ο κ. Τσίτσης.

Δημοσιεύτηκε στις 13 Νοεμβρίου, 2010


Σχόλια


pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

15:28 - Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

15:26 - Κλειστό το ΚΕΠ Κονταριώτισσας έως και την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

15:22 - ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: «Έχει κλονιστεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Δεν θα χαρίσουμε την ατζέντα για την ασφάλεια του πολίτη στη συντηρητική παράταξη»

15:20 - Θερινό ωράριο λειτουργίας αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων του Δήμου Δίου-Ολύμπου

11:37 - Θεσσαλονίκη: Βρήκαν τους κλέφτες που άρπαξαν κοσμήματα 100.000 ευρώ προσποιούμενοι τους… τεχνικούς!

11:35 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

11:24 - Πτήση μαρτύριο από Δουβλίνο για Ηράκλειο -Νεαροί Ιρλανδοί έπιναν και κάπνιζαν μέσα στο αεροπλάνο

11:21 - Δήλωση Γιώργου Α. Παπανδρέου – 50 χρόνια Δημοκρατίας

11:19 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΛΙΜΝΗ

11:17 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ