pellatv
Live

Σε πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδα-πΓΔΜ συμμετέχει ο Δήμος Αλμωπίας

Στην αποδοχή 287.923,80 ευρώ προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας, χρηματοδότηση η οποία προέρχεται από την πράξης wa-mbrella του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδα – πΓΔΜ 2014-2020 με το Δήμο Negotino των Σκοπίων.

Συγκεκριμένα, η Δημοτική Αρχή έθεσε ως προτεραιότητα σε αυτό το πρόγραμμα, ζητήματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα, στοχεύοντας στην έμπρακτη στήριξη των αγροτών, καθώς ο Δήμος μας στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην αγροτική παραγωγή. Άλλωστε, είναι ένας τομέας για τον οποίο δυστυχώς δεν έχουν δημιουργηθεί εδώ και πολλά χρόνια οι απαραίτητες υποδομές, που θα εξασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες για τους αγρότες.

Ανάμεσα στα υποέργα, συμπεριλαμβάνονται μελέτες για το φράγμα του Προδρόμου που θα καλύψει ένα μεγάλο τμήμα του κάμπου της Ανατολικής Αλμωπίας, παροχές όπως προπληρωμένη κάρτα για την άρδευση που θα διευκολύνει τις διαδικασίες και θα εξασφαλίσει μεγαλύτερη λειτουργικότητα, προμήθεια εξοπλισμού για την άρδευση, προμήθεια κάδων απορριμμάτων φυτοφαρμάκων, διεξαγωγή ενημερωτικών σεμιναρίων για τους αγρότες κ.α.

Παράλληλα, η Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας στα πλαίσια του ίδιου διασυνοριακού προγράμματος εξασφάλισε 205.608,40 ευρώ για παρεμβάσεις στον τομέα της ύδρευσης και συγκεκριμένα για την προμήθεια εκκινητών ομαλής εκκίνησης στις Τ.Κ. Γαρεφείου, Μεγαπλατάνου, Δωροθέας, Αψάλου, Ξιφιανής, Σωσάνδρας, Νεοχωρίου, οι οποίοι συμβάλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και στη μείωση των βλαβών του δικτύου, την προμήθεια φωτοβολταϊκών συστημάτων και αντλιών χλωρίωσης στις δεξαμενές ύδρευσης των Τ.Κ. Αρχαγγέλου, Περίκλειας, Φούστανης, Βορεινού, Όρμας, Σαρακηνών – Κορυφής, με σκοπό τη συνεχή ρυθμιζόμενη χλωρίωση του πόσιμου νερού, την μελέτη αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της Τ.Κ Ξιφιανής, καθώς επίσης και τη διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων.

Δημοσιεύτηκε στις 29 Μαΐου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

12:35 - ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΠΑΡΑΛΙΜΝΗΣ

19:44 - Απάτη: Στην Πέλλα οι νεκροί ποτίζουν χωράφια!

19:42 - Στη δεξίωση για το νέο έτος του Επιμελητηρίου Πέλλας ο Λάκης Βασιλειάδης

19:39 - Εδεσσαϊκό Καρναβάλι-Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2025 – Επίσημη Έναρξη Καρναβαλιού –

19:36 - Ισχυρό μήνυμα στήριξης του Έβρου και συνολικά της Θράκης από τον ΥπΑΑΤ, Κώστα Τσιάρα – Τα μέτρα που ανακοίνωσε σε σύσκεψη με παραγωγούς στην Αλεξανδρούπολη

19:35 - Συνελήφθη ένα άτομο στην Ημαθία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

19:33 - Στην ετήσια εκδήλωση του Επιμελητηρίου Πέλλας ο ΥφΑΑΤ, Διονύσης Σταμενίτης

19:30 - ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ-Έναρξη του Προγράμματος “(Interreg VI-B) NEXT Black Sea Basin Programme”

14:43 - Εξιχνιάστηκαν 8 κλοπές που έγιναν τον περασμένο Νοέμβριο και Δεκέμβριο στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

14:36 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ