pellatv
Live

Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου: Ανοίγει η πρόσκληση για χρηματοδότηση στους δήμους της ΠΕ Πέλλας – «Δράση περιβαλλοντικό ισοζύγιο»: «Περισσότεροι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι στα Γιαννιτσά»

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου κ. Γ. Ανδρουλάκη όπου συζητήσανε για τα χρηματοδοτικά προγράμματα σχετικά με τις δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου που περιλαμβάνουν τομείς όπως η αστική αναζωογόνηση με αστικές αναπλάσεις, διαμόρφωση πλατειών, πάρκων, πεζοδρομίων, παιδικών χαρών κλπ., την Ολοκλήρωση χωρικού και πολεοδομικού σχεδιασμού, τις Απαλλοτριώσεις κοινόχρηστων χώρων, την κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών και την Απομάκρυνση ανεξέλεγκτων αποθέσεων επικίνδυνων αποβλήτων.

Η πρόσκληση για το Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο 2025-2026 προβλέπει 600.383 ευρώ είτε για αναπλάσεις, είτε για πολεοδομικές μελέτες για τον Δήμο Πέλλας, ενώ αντίστοιχα, προβλέπονται 442.572 Ευρώ για την Έδεσσα, 336.146 Ευρώ για την Σκύδρα και 379.685 για την Αλμωπία. Η πλατφόρμα των αιτήσεων πρόκειται να ανοίξει στο τέλος του μήνα.

Τέλος, κατά την συνάντηση οι δύο άνδρες συζητήσανε για χρηματοδότηση του Δήμου Πέλλας, ώστε να εξασφαλιστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι μέσω απαλλοτριώσεων που δύναται να χρηματοδοτήσει το Πράσινο Ταμείο.

Μετά την συνάντηση ο Βουλευτής δήλωσε:

«Οι δράσεις του Πράσινου Ταμείου καθίστανται σημαντικές και αναγκαίες για την αναβάθμιση των υποδομών που αποσκοπούν στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών αλλά και βελτίωση των συνθηκών του πολεοδομικού σχεδιασμού με κύριο άξονα τον άνθρωπο και την ποιότητα ζωής στα αστικά κέντρα. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες για να καλυτερεύσουν οι συνθήκες μέσα στις πόλεις μας και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πολιτών».

Δημοσιεύτηκε στις 24 Ιουλίου, 2025


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:56 - ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΓΚΑΙΡΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ !

13:12 - Ενημερωτική εκδήλωση για τη «Στεφανιαία νόσο – Η πρόληψη είναι το κλειδί για την υγεία της τρίτης ηλικίας»

12:58 -  ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΈΔΕΣΣΑΣ (ΦΟΕ & 1000 ΠΕΥΚΑ)

13:11 - Δυο φρέσκα πρόσωπα μπαίνουν στον πολιτικό διάλογο στο Δήμο Πέλλας 

17:08 - «ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ 2026»

16:46 - Κέντρο Καινοτομίας στην Πέλλα, αλλά ποιος θα αναδείξει τον τόπο;

13:15 - Το αγκάθι του Χριστού σιωπηλός μάρτυρας του Γολγοθά στον Αλιάκμονα

17:30 - Έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης για τις Περιοχές Natura 2000

17:28 - Το δημογραφικό ζήτημα στο επίκεντρο του νέου τεύχους του Περιοδικού της Βουλής

17:24 - Τις νέες ευρωπαϊκές στρατηγικές για τα λιμάνια, τη ναυτιλία και τη ναυπηγική βιομηχανία παρουσίασε ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολος Τζιτζικώστας – «Εδραιώνουμε την Ευρώπη ως την κορυφαία πλωτή ήπειρο»