pellatv
Live

Συντονισμός ενεργειών για ταχύτερη έναρξη των εργασιών συντήρησης του Σιδηροδρομικού Σταθμού της Σκύδρας

Νέα συνάντηση της Θεοδώρας Τζάκρη με την Δήμαρχο της Σκύδρας και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΓΑΙΟΣΕ για τον συντονισμό των ενεργειών και την ταχύτερη έναρξη των εργασιών συντήρησης – αποκατάστασης - ανάδειξης του Σιδηροδρομικού Σταθμού της Σκύδρας

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Διευθύνοντα Συμβούλου  της ΓΑΙΟΣΕ κ. Αθ. Σχίζα το προηγούμενο Σάββατο στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Σκύδρας, αποφασίστηκε η εκ νέου συνάντηση της βουλευτή και της δημάρχου στο γραφείο του Δ/ντα Συμβούλου στην Αθήνα  για τον συντονισμό των ενεργειών και την ταχύτερη έναρξη των εργασιών συντήρησης - αποκατάστασης - ανάδειξης του Σιδηροδρομικού Σταθμού της Σκύδρας και του περιβάλλοντος χώρου.

Σήμερα 18 Απριλίου 2018 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Τζάκρη, της Δημάρχου Σκύδρας κ. Κ. Ιγνατιάδου και του βουλευτή κ. Σηφάκη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο  της ΓΑΙΟΣΕ κ. Σχίζα κατά την διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν τα εξής:

Πρώτον, σε ότι αφορά την συντήρηση - αποκατάσταση του Σιδηροδρομικού Σταθμού της Σκύδρας και την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του σταθμού με δαπάνες της ΓΑΙΟΣΕ, την επόμενη εβδομάδα θα βρεθούν στην Σκύδρα έμπειροι μηχανικοί και  αρχιτέκτονες της ΓΑΙΟΣΕ, οι οποίοι θα συντάξουν τις απαραίτητες αρχιτεκτονικές και τεχνικές μελέτες αποκατάστασης προς έγκριση από την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων, δεδομένου ότι ο σταθμός τύπου Ντεκοβίλ της Σκύδρας έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέος, ενώ θα μεριμνήσουν και για την έκδοση της οικοδομικής άδειας ώστε οι εργασίες να ξεκινήσουν εντός του 2018.

Δεύτερον, αποφασίστηκε να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Σκύδρας και της ΓΑΙΟΣΕ για την εκμίσθωση και άλλων μη λειτουργικών κτηρίων του σιδηροδρομικού σταθμού, όπως του παλαιού Φρουραρχείου της Σκύδρας, με σκοπό την ένταξη από τον Δήμο σε διασυνοριακό Πρόγραμμα (Interreg) για την αποκατάσταση και την ανάδειξή του, ενταγμένο στην συνολικότερη αξιοποίηση του σταθμού για πολιτιστική ή άλλη χρήση. Ήδη η ΓΑΙΟΣΕ επεξεργάζεται το κείμενο της προγραμματικής σύμβασης που θα αποσταλεί στον Δήμο.

Η δήμαρχος θα καταθέσει μάλιστα τις επόμενες ημέρες στον ΟΣΕ αίτηση για την επιστροφή της ιστορικής ατμομηχανής του Πρώτου Παγκοσμίου πολέμου στην Σκύδρα.

Δημοσιεύτηκε στις 18 Απριλίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

10:14 - Δήμος και νοσοκομείο στα Γιαννιτσά απαξίωσαν ευεργέτες

10:12 - Σε δωρεά ειδικού οχήματος για παιδιά με αναπηρία στο δήμο Σητείας προχώρησε η Βουλή των Ελλήνων

10:06 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Κλειστό το ΚΕΠ Λεπτοκαρυάς σήμερα Δευτέρα 17 Μαρτίου 2025

10:04 - Λάκης Βασιλειάδης: Ολοκληρώθηκε σε μεγάλο βαθμό η κατασκευή του γηπέδου 5Χ5 στην περιοχή Πηγές Αραβησσού.

10:02 - ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

12:07 - ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ: Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: ‘Στόμα Υγειές, Νους Υγιής”

10:59 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ Ι. ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΓ. ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

10:58 - ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ (Β΄ ΣΤΑΣΗ)

10:05 - ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ: Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα ”Φυσικοθεραπεία σε όλες τις ηλικίες”

09:59 - Άμεσες απαντήσεις ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η τραγική υπόθεση-φιάσκο της αποστολής των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη