pellatv
Live

Σύσκεψη για την ενεργειακή αναβάθμιση των Δήμων

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων με τη συμμετοχή του Δημάρχου Έδεσσας κ. Δημήτρη Γιάννου.

Η διοίκηση του Ταμείου πραγματοποίησε λεπτομερή ενημέρωση στους συμμετέχοντες Δημάρχους για πρόγραμμα χαμηλότοκης δανειοδότησης των Δήμων προκειμένου να πετύχουν την ενεργειακή αναβάθμισή τους, με αιχμή του δόρατος την αντικατάσταση των λαμπτήρων που θα μειώσουν το κόστος του δημοτικού φωτισμού πάνω από 67%.

Σύμφωνα με τη μελέτη που παρουσιάστηκε οι δήμοι θα μπορέσουν να εξοφλήσουν το δάνειο στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων από την εξοικονόμηση που θα γίνεται στο σύνολο του δημοτικού φωτισμού.

Ο κ. Γιάννου τόνισε ότι Δήμος Έδεσσας έχει ξεκινήσει την προσπάθεια αντικατάστασης των λαμπτήρων του δημοτικού φωτισμού σε δρόμους, κοινόχρηστους χώρους και δημοτικά κτήρια μέσω των χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων του Πράσινου Ταμείου.

Η ολοκλήρωση της προσπάθειας μέσω χαμηλότοκου δανείου είναι δελεαστική για το Δήμο και θα εξεταστεί με σχετική μελέτη που θα εκπονηθεί για το σκοπό αυτό.

Δημοσιεύτηκε στις 4 Δεκεμβρίου, 2013


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

22:33 - Διάλογος του Επιτρόπου Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολου Τζιτζικώστα με νέους από όλη την Ευρώπη για το μέλλον του ευρωπαϊκού τουρισμού

22:30 - Συνεχίζεται η καμπάνια ενημέρωσης σε σχολεία του Δήμου Πέλλας για το Δημ. Συμβούλιο Νέων

22:27 - Αποστολή της Π.Ο.Π.Σ. στις Βρυξέλλες – Για πρώτη φορά συζητείται το θέμα της Γενοκτονίας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

22:24 - Ενημερωτικό Περίπτερο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου εν όψει της 19ης Μαΐου 2026

22:20 - Αναλυτικό πρόγραμμα και φωτογραφίες για το 7ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού “Compartments Dance Project” στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, 17-31 Μαΐου

15:53 - ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΔΕΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Π. ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ

12:53 - Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργικών Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών 2026

12:19 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ

12:17 - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ : ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΕΝΙΑ

12:14 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων Μουσείου Γέσιου- Μάιος 2026