pellatv
Live

Σύσκεψη για το φυσικό αέριο στην Έδεσσα

Αμέσως μετά την αδειοδότηση της εταιρίας EDIL HELLAS ATEBE για την κατασκευή δικτύου διανομής με συμπιεσμένο φυσικό αέριο CNG στην Έδεσσα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Έδεσσας κ. Δημήτρη Γιάννου με τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας κ. Μιχάλη Λαμπρόπουλο, στην οποία συμμετείχαν και στελέχη του δήμου και της εταιρίας.

Αποτέλεσμα της συνάντησης εργασίας ήταν η οργάνωση του οδικού χάρτη των ενεργειών που απαιτούνται για την υλοποίηση του πολύ σημαντικού αυτού έργου για την πόλη της Έδεσσας.

Πρώτη ενέργεια θα είναι η ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ παράλληλα θα εξεταστούν τα προτεινόμενα οικόπεδα για την εγκατάσταση του σταθμού αποσυμπίεσης. Αμέσως μετά θα οργανωθεί ημερίδα ενημέρωσης των πολιτών, αλλά και των επαγγελματιών των σχετικών κλάδων, οι οποίοι απαιτείται αρχικά να ενημερωθούν και σε δεύτερο στάδιο να εκπαιδευτούν και να πιστοποιηθούν στην εγκατάσταση και λειτουργία του φυσικού αερίου. Στη συνέχεια θα ολοκληρωθούν οι μελέτες των δικτύων και οι εργασίες εγκατάστασης του σταθμού αποσυμπίεσης και κατασκευής των δικτύων. Ο σταθμός αποσυμπίεσης του φυσικού αερίου θα λειτουργεί μέχρι την ολοκλήρωση του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ και τη σύνδεση του δικτύου της Έδεσσας με αυτόν.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου τόνισε αμέσως μετά τη συνάντηση: «Είμαι ευτυχής που ένα όνειρο, αυτό της σύνδεσης της Έδεσσας με το φυσικό αέριο, θα γίνει πραγματικότητα πολύ γρήγορα. Θα είναι μία πραγματική συμβολή στην ανάπτυξη της πόλης, αλλά και ουσιαστική βοήθεια στην μείωση του κόστους των νοικοκυριών! Είμαι πεπεισμένος ότι η άμεση χρήση φυσικού αερίου CNG και η σύνδεση με την έξοδο του Άσπρου αμέσως μετά την ολοκλήρωση του ΤΑΡ είναι η καλύτερη δυνατή λύση και για το λόγο αυτό είναι μία τεράστια επιτυχία για την πόλη μας».

 

Δημοσιεύτηκε στις 7 Φεβρουαρίου, 2020


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

14:14 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Σύλλογο Μηχανικών Αλμωπίας για την ένταξη των ωφελούμενων του «Εξοικονομώ 2025»

14:11 - Δελτίο Τύπου Έκθεσης Έργων και Κατασκευών του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Έδεσσας

14:06 - ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ 2025

14:04 - Πρόγραμμα ιερών ακολουθιών κατά την διάρκεια της παραμονής της ι. εικόνος Παναγίας «Βηματάρισσας»

14:00 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με Υπουργό Υγείας για το αίτημα Παραχώρησης του Πολύκεντρου (Πεζόδρομος Γιαννιτσών) στον Δήμο Πέλλας και τη μετατροπή του σε Πολιτιστικό Κέντρο

12:10 - Δράση Προσυμπτωματικού Ελέγχου Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής με Δωρεάν Υπερηχογράφημα στον Δήμο Έδεσσας

12:04 - Κοινοβουλευτική Αναφορά Λάκη Βασιλειάδη για την Ανάγκη Στήριξης των παραγωγών Σπαραγγιών: «Στήριξη των παραγωγών σημαίνει στήριξη της ανταγωνιστικότητας της τοπικής οικονομίας»

12:00 - Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Έδεσσας και Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για το Στρατηγικό Σχέδιο της Έδεσσας του 21ου αιώνα

11:58 - Αθ. Κώτσιος: Έγκλημα στην Marfin -15 χρόνια χωρίς τιμωρία. Η προστασία της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία είναι αδιαπραγματεύτη αξία ζωής.

11:54 - Ο Λάκης Βασιλειάδης στον Αγώνα Απόλλων Κρύας Βρύσης – ΝΠΣ Σκύδρας