pellatv
Live

Τα Γιαννιτσά και άλλες 4 πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας αποκτούν φυσικό αέριο

Σέρρες, Κιλκίς, Βέροια, Κατερίνη και Γιαννιτσά είναι οι πέντε πρώτες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας που θα συνδεθούν με το δίκτυο του φυσικού αερίου, στην επέκταση που σχεδιάζεται εκτός Θεσσαλονίκης και Αθηνών.

Μάλιστα, όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, από τις Σέρρες, όπου συνεδρίασε σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, τα έργα για τη σύνδεση των πόλεων αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2017.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την επέκταση του δικτύου του φυσικού αερίου στα αστικά κέντρα της Κεντρικής Μακεδονίας, εκτός Θεσσαλονίκης, ο κ. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε προτεραιότητα της Περιφέρειας στο νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014 – 2020) είναι να ενταχθεί η επέκταση του δικτύου του φυσικού αερίου σε όσο το δυνατόν περισσότερα αστικά κέντρα της Κεντρικής Μακεδονίας.

«Γι' αυτό το λόγο», είπε, «έχουμε κάνει ως διοίκηση της Περιφέρειας διαδοχικές συναντήσεις με το αρμόδιο Υπουργείο, τη ΔΕΠΑ και την ΕΠΑ Θεσσαλονίκης, όπου προγραμματίζουμε και τα έργα και τους απαιτούμενους πόρους μέσω του νέου ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014 – 2020) για τη χρηματοδότηση της επέκτασης».
Η Περιφέρεια περιμένει πλέον από ΔΕΠΑ και ΕΠΑ Θεσσαλονίκης να καταθέσουν μελέτη κόστους – οφέλους προκειμένου το δίκτυο του φυσικού αερίου να επεκταθεί στα μεγάλα αστικά κέντρα της Κεντρικής Μακεδονίας. «Έτσι θα γνωρίζουμε το συνολικό ποσό που απαιτείται να δεσμεύσουμε για να ενταχθούν τα έργα στο νέο ΕΣΠΑ και να αρχίσει η κατασκευή τους. Η χρηματοδότηση της σύνδεσης των αστικών κέντρων με το δίκτυο του φυσικού αερίου θα είναι μικτή, τόσο από το ΣΕΣ 2014 – 2020, όσο κι από τη ΔΕΠΑ», είπε ο περιφερειάρχης υπογραμμίζοντας ότι ο συνολικός προϋπολογισμός που θα δαπανήσει η ΠΚΜ από το νέο ΕΣΠΑ είναι άνω των 20 εκατ. ευρώ.

Δημοσιεύτηκε στις 15 Απριλίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:34 - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΎΣ ΑΚΤΙΝΙΔΊΩΝ

13:32 - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΜΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

13:30 - Ανακοίνωση: Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης στην Άνω Σκοτίνα τη Δευτέρα 7 Ιουλίου

11:13 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΟΣΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΙΕΡΩΝ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ ΤΟΥ

11:08 - Νατσιός: «Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι βουτηγμένη στη διαφθορά και την ηθική παρακμή»

11:05 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΟΣΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΘΩΝΙΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΛΙΜΝΗ

13:13 - ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ Ι.Μ. ΕΔΕΣΣΗΣ

13:04 - Θεοδώρα Τζάκρη με Βουλευτές του Κινήματος Δημοκρατίας: «Κατέθεσαν Ερώτηση για την επιστροφή παρακρατηθέντων ποσών από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ) στους συνταξιούχους των Σωμάτων Ασφαλείας – πρώην Ελληνική Χωροφυλακή»

13:02 - Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πολυγύρου συνελήφθη ένα άτομο για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

10:43 - Πάμε θερινό σινεμά στην Έδεσσα