pellatv
Live

Την 43η Επέτειο του Πολυτεχνείου τίμησε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αηδονά

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και παρουσία εκπροσώπων όλων των τοπικών αρχών και φορέων, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για την 43η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στην Πλατεία Ελευθερίας στην Έδεσσα, έδρα της Π.Ε. Πέλλας.

 

Σε δήλωσή της η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Αθηνά Αηδονά αναφέρει: «Το μήνυμα των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, ψωμί-παιδεία-ελευθερία, παραμένει επίκαιρο, εμπνέοντας τους σύγχρονους αγώνες για βελτίωση των όρων ποιότητας ζωής. Ειδικότερα, την παροχή υψηλού επιπέδου μόρφωσης, την αύξηση της απασχόλησης των νέων και την εμβάθυνση της δημοκρατίας μέσω της ενίσχυσης της συμμετοχής των πολιτών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων».

 

Το περιεχόμενο των εκδηλώσεων ήταν λιτό, περιλαμβάνοντας επιμνημόσυνη δέηση, ομιλία και κατάθεση στεφανιών. Η ομιλία πραγματοποιήθηκε από την εκπαιδευτικό κα. Ανθούλα Βάσσου η οποία αναφέρθηκε στο ιστορικό των γεγονότων και τη σημασία τους τονίζοντας ότι «το έπος του Πολυτεχνείου τιμήθηκε και θα τιμάται όσο θα υπάρχουν άνθρωποι, γιατί ο άνθρωπος είναι γεννημένος να ζει ελεύθερος και το Πολυτεχνείο έγινε σύμβολο της Ελευθερίας».

 Displaying polytexneio_1.JPG

Displaying polytexneio_3.JPG

Δημοσιεύτηκε στις 18 Νοεμβρίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:58 - 28 Φεβρουαρίου 2026 – «Δεν έχω οξυγόνο» …ακόμη

16:29 - Συνελήφθησαν 3 άτομα στην Πέλλα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν ημεδαπό άνδρα

12:47 - Ένταξη του Έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Δήμου Σκύδρας»

15:08 - Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πέλλας κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και κάνναβης

15:04 - Η Έδεσσα επενδύει στην αγροβιοποικιλότητα και τον βιώσιμο τουρισμό

14:57 - Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Στυλιανού στον Ιερό Ναό Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης – Θεσσαλονίκης

14:37 - 4η συνάντηση της Περιφερειακής Ομάδας Υποστήριξης του έργου “DeepTechValleys” στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

14:32 - Με θετικό πρόσημο έκλεισε το διήμερο για την ομάδα βόλει ΠΑΣ  Ίκαρος Έδεσσας, σημειώνοντας δύο σημαντικές νίκες στις τρεις αναμετρήσεις.

14:29 - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 2026

13:35 - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ