pellatv
Live

Την έξοδο από την απομόνωση με τη σύνδεση του Νομού Πέλλας στην Εγνατία Οδό έθεσε ο Διονύσης Σταμενίτης

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Εγνατίας Οδού Α.Ε. Παρασκευά Σαββαϊδη και τους Υπεύθυνους Διευθυντές του έργου πραγματοποίησε ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης. Στη συνάντηση ο Βουλευτής έθεσε το ζήτημα της σύνδεσης του Νομού Πέλλας με την Εγνατία Οδό. Ο κ. Σταμενίτης ζήτησε τον καθορισμό με νέα χάραξη α. της οδού Γιαννιτσά – Αλεξάνδρεια – Νησέλι, και την ένταξη αυτής στο δίκτυο καθέτων της Εγνατίας Οδού, και β. του τρίτου κομματιού Βέροια – Νάουσα (σύνδεση κάθετης με Εγνατία Οδό ), ώστε ο Νομός Πέλλας να έχει ολοκληρωμένη σύνδεση με την Εγνατία Οδό. Ο Βουλευτής τόνισε ότι, αφού γίνει ο καθορισμός και η χάραξη των διαδρομών, να ξεκινήσει έγκαιρα η διαδικασία της εκπόνησης των απαραίτητων μελετών, με σκοπό να ενταχτούν τα έργα στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020. Σημείωσε στους παρευρισκόμενους ότι, στη δεδομένη χρονική στιγμή οι πόροι είναι εξαιρετικά περιορισμένοι και ως εκ τούτου ο άμεσος σχεδιασμός αποτελεί αναγκαιότητα, ώστε να παρουσιαστεί μια ολοκληρωμένη πρόταση, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα απορρόφησης των διατιθέμενων κονδυλίων. Σημείωσε μάλιστα ότι, ο Νομός Πέλλας είναι ο μοναδικός νομός που δε διαθέτει σύνδεση με την Εγνατία Οδό, γεγονός που τον καθιστά αποκομμένο από το πιο σύγχρονό οδικό δίκτυο που διαθέτει η χώρα και ταυτόχρονα επηρεάζει αρνητικά τόσο την τοπική οικονομία, όσο και τον τουρισμό. Αναφορικά με το ζήτημα ο κ. Διονύσης Σταμενίτης δήλωσε: «Ήδη από την προεκλογική περίοδο είχα τονίσει την αναγκαιότητα της σύνδεσης του Νομού μας με την Εγνατία Οδό. Είναι ένα έργο που θα προσφέρει σημαντικά οφέλη στους κατοίκους και θα βάλει επιτέλους ένα τέλος στην απομόνωση του Νομού μας. Η ευκαιρία που μας δίνεται με την έναρξη της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020, πρέπει να εκμεταλλευτεί στο ακέραιο και να παρουσιαστούμε έτοιμοι, ώστε να αποφύγουμε ενδεχόμενες καθυστερήσεις που θα αποβούν μοιραίες και θα στερήσουν ένα τόσο ζωτικής σημασίας έργο για το Νομό μας».

Δημοσιεύτηκε στις 9 Μαΐου, 2013


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

23:43 - ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΑΔΕΙΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕΣΩ ΚΕΠ

10:53 - ΤΕΛΕΤΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ 5ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

10:48 - ΤΡΙΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ-Η Έδεσσα ταξιδεύει στο Βιετνάμ.

10:45 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΠΑΣ ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ

10:44 - Μιχάλης Κατρίνης:”Η ΕΕ πρέπει να αποκτήσει δικό της αμυντικό δόγμα και να υπερασπιστεί εμπράκτως τα μέλη της’

10:40 - Λάκης Βασιλειάδης: Στο ΕΣΠΑ η ενεργειακή αναβάθμιση του Γ.Ν. Πέλλας (ΝΜ Έδεσσας & ΝΜ Γιαννιτσών), ύψους 6.163.415,07 Ευρώ – Αναμένεται ο διαγωνισμός

10:38 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ Ι. ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

10:03 - Διακοπή νερού στην Άψαλο

09:10 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον νέο Διοικητή του Γ.Ν. Πέλλας (Έδεσσας -Γιαννιτσών): «Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα στη Ν.Μ. Έδεσσας»

09:07 - Ξεκίνησε στον Πλαταμώνα η κατασκευή της οδού ήπιας κυκλοφορίας από το Stavento έως την οδό Παντελεήμονος με ταυτόχρονη διατήρηση των παλιών σιδηροδρομικών γραμμών