pellatv
Live

Τις δικές του απόψεις εξέφρασε ο Γ. Σηφάκης για την δυνατότητα ανάπτυξης Μικρών υδροηλεκτρικών σε διημερίδα στην Έδεσσα

Ως εισηγητής, συμμετείχε ο Γιάννης Σηφάκης στην διημερίδα του Δήμου Έδεσσας αναπτύσσοντας το θέμα «Δυνατότητες ανάπτυξης μικρών υδροηλεκτρικών έργων και άλλων ΑΠΕ από τους ΟΤΑ και τις τοπικές κοινωνίες»

Στην παρουσίαση του παρουσίασε την διεθνή και εγχώρια εμπειρία από την ανάπτυξη έργων από ΟΤΑ, ΔΕΥΑ, ΤΟΕΒ, τοπικές εταιρίες και πολίτες και το νομοθετικό πλαίσιο που βοηθά τους ΟΤΑ και τις τοπικές κοινωνίες. Ιδιαίτερα για τους ΟΤΑ, ΔΕΥΑ, ΤΟΕΒ η ανάπτυξη ΜΥΗΕ σε χειμάρρους, αστικά ποτάμια αλλά και σε υδρευτικά και αρδευτικά δίκτυα μπορεί να συμβάλει  στην σοβαρή μείωση των λειτουργικών τους εξόδων καθώς και στην κοινωνική προστασία ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. Υπάρχει ακόμη η δυνατότητα του net metering και του εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού (virtual net metering).

Η πρόσφατη νομοθεσία που εισήγαγε η κυβέρνηση για τις Ενεργειακές Κοινότητες το 2018 , η νομοθεσία για το νέο καθεστώς στήριξης των ΑΠΕ το 2016, η πρόσφατη θεσμοθέτηση του εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού  και οι φιλόδοξοι στόχοι για διείσδυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα ως το 2020 και το 2030 βοηθούν αποφασιστικά τους ΟΤΑ, ΔΕΥΑ, ΤΟΕΒ και τις τοπικές κοινωνίες να εκμεταλλευτούν τα οφέλη από την αποκέντρωση της παραγωγής με ΑΠΕ και φυσικά με ΜΥΗΕ.

Διαβάστε εδώ τις εισήγηση του Βουλευτή Γιάννη Σηφάκη

Δημοσιεύτηκε στις 9 Οκτωβρίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

14:54 - Δ.Α.Ο.Ε.: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις οικιών σε περιοχές των Νομών Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πιερίας και Χαλκιδικής

14:46 - ΄΄Ο ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ΄΄

14:43 - ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ (ΣΥΝΑΞΙΣ) ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΧΗ Ι. ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

14:41 - «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗ Β’ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ»

14:21 - Δήμος Πέλλας: Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το «Δρόμο Θυσίας Γιαννιτσών 2026»

14:17 - “Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ” – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΡΙΖΟΧΩΡΙ

13:16 - Άμεσα συνελήφθησαν 2 άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν άνδρα στην πόλη των Σερρών

18:10 - ΚΕΠ Υγείας Δήμου Πέλλας: Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος για Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής

18:07 - 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) – ΕΔΕΣΣΑ

18:02 - Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για τη χρήση προστατευτικού κράνους