pellatv
Live

Τουριστική ανάπτυξη

Τη Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2008 ο Νομάρχης Πέλλας, Μιχάλης Καραμάνης με τη συμμετοχή του Αντινομάρχη, Χρήστου Κίτσου και του υπευθύνου τουρισμού, Σάκη Δήμτση παρευρέθηκε σε ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο «ΗΛΕΚΤΡΑ PALACE» στη Θεσσαλονίκη από τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, Άρη Σπηλιωτόπουλο. Ο Υπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στην πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση σε θέματα που αφορούν τη γενικότερη τουριστική ανάπτυξη της χώρας. Υπήρξε αναλυτική αναφορά από όλους τους Νομάρχες της χώρας σε θέματα που έχουν άμεση σχέση με τον τουρισμό, τα προβλήματα τα οποία χρήζουν άμεσης λύσης με ιδιαίτερη αναφορά στην έλλειψη ουσιαστικών υποδομών που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας. Ειδικότερα, ο Νομάρχης Πέλλας αναφέρθηκε στην ανάγκη βελτίωσης της προσβασιμότητας στο Νομό Πέλλας (δρόμοι, ανεμοδρόμιο Δήμου Βεγορίτιδας, υδροπλάνα) και στην ραγδαία αύξηση των ξενοδοχειακών κλινών τα τελευταία χρόνια. Ακόμη δόθηκε έμφαση στον αρχαιολογικό τουρισμό (Αρχαία Πέλλα), στο θερμαλιστικό τουρισμό (Λουτρά του Πόζαρ στο Δήμο Αριδαίας), στο θρησκευτικό τουρισμό (μοναστήρι Αρχαγγέλου στο Δήμο Εξαπλατάνου), στο φυσιολατρικό τουρισμό (καταρράκτες Έδεσσας) και στον αθλητικό τουρισμό (Λουδίας Γιαννιτσών). Επίσης, τέθηκε το ιδιοκτησιακό θέμα του χιονοδρομικού κέντρου Βόρρα (Καϊμάκτσαλάν), καθώς και η ανάγκη δημιουργίας ειδικής διαφημιστικής πολιτικής για τις Βαλκανικές χώρες (οι οποίες έχουν άμεση και εύκολη οδική πρόσβαση στη Βόρεια Ελλάδα) για την τόνωση του τουριστικού ρεύματος. Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει τις έγγραφες προτάσεις που κατατέθηκαν από το Νομάρχη Πέλλας και θα υποστηρίξει τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Νομός μας στην ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού (Ορεινός, Θερμαλιστικός, Θρησκευτικός, Αρχαιολογικός, Φυσιολατρικό, Αγροτουρισμού κτλ) με στόχο την ενίσχυση συμπληρωματικού αγροτικού εισοδήματος. Επίσης, θεωρήθηκε δεδομένη η ολοκλήρωση μέσα στο 2008 του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Πέλλας, γεγονός που θα βοηθήσει στην πολιτισμική ανάδειξη της περιοχής και θα βοηθήσει οικονομικά τη γύρω από αυτήν περιοχή. Τέλος, ο Υπουργός αποδέχτηκε το κάλεσμα του Νομάρχη να επισκεφθεί το Νομό μας, προκειμένου να εκτιμήσει από κοντά τα συγκριτικά τουριστικά πλεονεκτήματα και τις υποδομές.

Δημοσιεύτηκε στις 26 Φεβρουαρίου, 2008


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:11 - ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΓΑΒΑΛΙΩΤΙΣΣΑ

13:09 - Αυγενάκης για την παγκόσμια ημέρα Βιοποικιλότητας: Στόχος μας η προστασία των τοπικών οικοσυστημάτων και η διασφάλιση της τροφικής επάρκειας

13:07 - 25 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά

13:03 - ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ (1-20 ΙΟΥΝΙΟΥ) ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

13:02 - Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων στην αυριανή παρουσίαση της βραβευμένης εικαστικής εγκατάστασης «Spectators in a Ghost City»

12:59 - Ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στη Φλώρινα

12:52 - Θρησκευτικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Γιαννιτσών – Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Κρώμνη

12:50 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Επετειακές εκδηλώσεις στη Νέα Έφεσο προς τιμήν της Α.Θ. Παναγιότητος Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου με θέμα «Είκοσι έτη συναντήσεων & συμπροσευχών στις εκκλησίες των Αλησμόνητων Πατρίδων»

12:47 - Καλεντάρι αγώνων Δημοτικών σχολείων

09:00 - ΔΕΥΑΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΙΔΑΙΑ