pellatv
Live

Τρεις νέες σχολικές μονάδες για το Δήμο Γιαννιτσών

Τρεις νέες σχολικές μονάδες του δήμου Γιαννιτσών ενέταξε στο σχεδιασμό του για να κατασκευαστούν, με απόφαση του ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων μετά από σχετικό αίτημα και τα σχετικά συνοδευτικά έγγραφα που υπέβαλε ο δήμος Γιαννιτσών για το σκοπό αυτό. Συγκεκριμένα το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να υποβάλει αίτημα κατασκευής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών, καθώς και του 10ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Γιαννιτσών, προς τον Ο.Σ.Κ. με τη διαδικασία της σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Φορέα (Σ.Δ.Ι.Τ.) υποδεικνύοντας συγκεκριμένο χώρο. Στον φάκελο που κατατέθηκε συμπεριλήφθησαν τοπογραφικά διαγράμματα, τίτλοι ιδιοκτησίας και αποφάσεις οι οποίες ήταν απαραίτητες για την αρτιότητα του συνοδευτικού της απόφασης φακέλου. Μετά από σχετικές επαφές του δημάρχου Γιαννιτσών και την συνεργασία που είχε με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες ο πρόεδρος του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων απέστειλε στο δήμο Γιαννιτσών τη σύμβαση υπογράφεται από τον ίδιο και το δήμαρχο Γιαννιτσών και η οποία αφορά την παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου ώστε να ανεγερθούν οι παραπάνω σχολικές μονάδες. Και οι τρις μονάδες εντάχθηκαν στην Σ.Δ.Ι.Τ. 2 ( Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας) και έχουν το αργότερο έναν δεκαετή ορίζοντα ολοκλήρωσης. Για την υπογραφή της σύμβασης και την απόφαση ένταξης ο δήμαρχος Γιαννιτσών Νικόλαος Παπανικολάου δήλωσε τα εξής: «Δικαιωνόμαστε για την επιλογή μας να προτείνουμε την κατασκευή των τριών συγκεκριμένων σχολικών μονάδων μέσα από τη διαδικασία Σύμπραξης Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα που όπως φαίνεται η πολιτεία επιλέγει για την δημιουργία υποδομών στην εκπαίδευση αλλά και σε άλλους τομείς. Είχαμε υποσχεθεί ότι η πολιτική μας θα στοχεύει στην αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών στην παιδεία γιατί πιστεύουμε στην δημόσια εκπαίδευση και στη νέα γενιά. Το πρώτο βήμα έγινε και είμαστε ικανοποιημένοι τόσο για τον χρόνο όσο και για τον προγραμματισμό που προηγήθηκε. Φροντίζουμε κάθε μας αίτημα να κατατίθεται άρτιο και ολοκληρωμένο από τα συνοδευτικά έγγραφα και τις μελέτες που απαιτούνται γιατί γνωρίζουμε ότι ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Πλέον η πολιτεία οφείλει να προχωρήσει στην εκπόνηση των σχετικών μελετών και στη συνέχεια στη δημοπράτηση του έργου που θα αφορά μια σειρά από σχολικά κτίρια στην Κεντρική Μακεδονία. Εύχομαι και ελπίζω οι παραπάνω διαδικασίες από τις Αρμόδιες υπηρεσίες του Ο.Σ.Κ. να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό και η κατασκευή των παραπάνω σχολικών μονάδων στην πόλη μας να ξεκινήσει μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Εμείς αυτό που οφείλουμε να κάνουμε και οι δημότες μας να είναι σίγουροι ότι θα το τηρήσουμε είναι να παρακολουθούμε το θέμα στενά και να προχωρήσουμε στις απαραίτητες παρεμβάσεις για την επιτάχυνση των διαδικασιών και φυσικά σε αυτή την προσπάθεια η συμβολή των βουλευτών μας θεωρώ ότι θα είναι πολύ χρήσιμη.»

Δημοσιεύτηκε στις 8 Αυγούστου, 2008


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

11:57 - Έως τις 30 Ιουνίου 2024 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους

11:52 - Παραστάτη καραγκιόζη στα Γιαννιτσά

11:35 - Στα πάτρια εδάφη αναπαύεται πλέον ο ήρωας της Κύπρου Κωνσταντίνος Τσιτιρίδης από την Κρύα Βρύση -Υποδοχή των λειψάνων του με τιμές από τον Ελληνικό Στρατό και το Δήμο Πέλλας!

11:27 - Λάκης Βασιλειάδης: «Η Πέλλα τιμά σήμερα έναν ακόμα ήρωα που έπεσε υπέρ πατρίδος».

11:24 - Παρών στις πυρκαγιές στους πρόποδες του Πάικου ο Δήμαρχος Πέλλας – «Ιδιαίτερη προσοχή από όλους»

16:12 - ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

15:09 - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ

15:07 - Ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης

11:01 - ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ Η Μάσα και ο αρκούδος, μια μεγάλη γιορτή Σκηνοθεσία Ταμίλλα Κουλίεβα στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών την Τετάρτη26 Ιουνίου 2024

15:56 - Κλιματιζόμενοι χώροι για την προστασία των ευάλωτων πολιτών από τον καύσωνα