pellatv
Live

Τζάκρη: Η κυρία Μενδώνη «αποψίλωσε» τον πολιτισμό της Πέλλας

Θεοδώρα Τζάκρη: Η κυρία Μενδώνη «αποψίλωσε» τον πολιτισμό της Πέλλας

Ζήτησε την αποψίλωση του αρχαιολογικού χώρου στον Λόγγο της Έδεσσας και δεν είπε λέξη για τη δημιουργία Αρχαιολογικού Μουσείου

Η κυρία Μενδώνη, κατά γενική ομολογία, είναι μια αποτυχημένη Υπουργός Πολιτισμού. Ίσως είναι η μοναδική περίπτωση Υπουργού Πολιτισμού που θα μείνει στην ιστορία για τη ζημιά που προκάλεσε στην πολιτιστική κληρονομιά μας (τσιμέντωμα Ακρόπολης, metro Θεσσαλονίκης, υπόθεση Λιγνάδη κ.λπ.).
Ακολουθώντας την μακρά παράδοση της Δεξιάς, μας επισκέφτηκε περισσότερο για να τονίσει, με την ολοσχερή αγνόηση των δικαίων αιτημάτων μας, ότι είμαστε μια παραμεθόριος περιοχή της χώρας.
Αγνόησε το αίτημα του λαού της Έδεσσας για την ανέγερση Αρχαιολογικού Μουσείου, αγνόησε την ανάγκη δέσμευσης πόρων για τη συνέχιση των ανασκαφών στον αρχαιολογικό χώρο του Λόγγου, περιφρόνησε την πολιτιστική σημασία του συνοικισμού του Βαροσίου και, το πιο βασικό, έδειξε να μην έχει καμία επαφή με την έκταση και τη σημασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Πέλλας στο σύνολό της.
Αυτή η επίσκεψη μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο διαγωνισμός ανικανότητας και ανεπάρκειας των Υπουργών του κυρίου Μητσοτάκη δεν έχει τέλος, γιατί κάθε φορά μας επισκέπτεται κάποιος χειρότερος από τον προηγούμενο.
Οι πολίτες της Πέλλας εμπεδώνουν κάθε μέρα και περισσότερο την απλή αλήθεια. Ότι η μόνη πιθανότητα ανάκαμψης της Πέλλας ταυτίζεται με την πτώση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δημοσιεύτηκε στις 18 Ιουλίου, 2021


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

14:14 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Σύλλογο Μηχανικών Αλμωπίας για την ένταξη των ωφελούμενων του «Εξοικονομώ 2025»

14:11 - Δελτίο Τύπου Έκθεσης Έργων και Κατασκευών του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Έδεσσας

14:06 - ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ 2025

14:04 - Πρόγραμμα ιερών ακολουθιών κατά την διάρκεια της παραμονής της ι. εικόνος Παναγίας «Βηματάρισσας»

14:00 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με Υπουργό Υγείας για το αίτημα Παραχώρησης του Πολύκεντρου (Πεζόδρομος Γιαννιτσών) στον Δήμο Πέλλας και τη μετατροπή του σε Πολιτιστικό Κέντρο

12:10 - Δράση Προσυμπτωματικού Ελέγχου Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής με Δωρεάν Υπερηχογράφημα στον Δήμο Έδεσσας

12:04 - Κοινοβουλευτική Αναφορά Λάκη Βασιλειάδη για την Ανάγκη Στήριξης των παραγωγών Σπαραγγιών: «Στήριξη των παραγωγών σημαίνει στήριξη της ανταγωνιστικότητας της τοπικής οικονομίας»

12:00 - Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Έδεσσας και Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για το Στρατηγικό Σχέδιο της Έδεσσας του 21ου αιώνα

11:58 - Αθ. Κώτσιος: Έγκλημα στην Marfin -15 χρόνια χωρίς τιμωρία. Η προστασία της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία είναι αδιαπραγματεύτη αξία ζωής.

11:54 - Ο Λάκης Βασιλειάδης στον Αγώνα Απόλλων Κρύας Βρύσης – ΝΠΣ Σκύδρας