pellatv
Live

Βασιλειάδης: Η επιλογή για τους αγρότες στις εκλογές δεν έχει χρώμα αλλά θα επιλέξουν ανάµεσα στην στασιµότητα και την ανάπτυξη.

Τους τελευταίους 2 µήνες οι δενδροκαλλιεργητές της ΠΕ Πέλλας βιώνουν µε τον πιο δυσάρεστο τρόπο τις συνέπειες της κλιµατικής αλλαγής. Οι πρωτοφανείς σε ένταση αλλά και σε έκταση χαλαζοπτώσεις έχουν οδηγήσει το πλέον δυναµικό και παραγωγικό κοµµάτι της τοπικής µας οικονοµίας σε απόγνωση και σε οριακό σηµείο για το τι µέλλει γενέσθαι για αυτούς και τις οικογένειες τους εν όψει του επερχόµενου χειµώνα.

Οι πρόσφατες εξαγγελίες εκ µέρους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αποτελούν στείρες προεκλογικές εξαγγελίες από µια κυβέρνηση που παραπαίει και έχει πραγµατικά απαξιώσει τους ΄Ελληνες δενδροκαλλιεργητές και ιδιαίτερα τους ροδακινοπαραγωγούς. Αυτό που θα περίµενε κανείς θα ήταν µια ειλικρινής συγγνώµη προς τον αγροτικό κόσµο και όχι αυτό το άκαρπο και ανεφάρµοστο παιχνίδι τακτικής εις βάρος τους.

Είναι διάχυτο πια στις τάξεις των αγροτών ότι η µακροβιότερη κυβέρνηση στα χρόνια της κρίσης έχει πραγµατικά ισοπεδώσει το αγροτικό εισόδηµα. Πλέον δεν είναι σε θέση να προστατεύσει ακόµα και αυτό. Η πάγια τακτική προκαταβολών έναντι πληρωµών των συνολικών αποζηµιώσεων του ΕΛΓΑ , οι δήθεν διεκδικήσεις πόρων για προγράµµατα δωρεάν διανοµής εν µέσω αλλαγών θεσµικών προσώπων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή λόγω των πρόσφατων Ευρωεκλογών αλλά και οι δεσµεύσεις για νοµοθετικές ρυθµίσεις για θέσπιση προκαταβολών σε προεκλογική περίοδο µε κλειστή την Ελληνική Βουλή αποτελούν την επιβεβαίωση της απαξίωσης αλλά και του έργου – παρωδία της κυβέρνησης. Ο πρωτογενής τοµέας έχει καταλήξει να αποτελεί µια µικρογραφία της συνολικής κυβερνητικής αποτυχίας.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη δεσµευτεί για παρέµβαση στον ΕΛΓΑ για γρήγορες αποζηµιώσεις, δραστική τροποποίηση του Κανονισµού Ασφάλισης και ένα πραγµατικό
και υλοποιήσιµο σχέδιο µετάβασης του πρωτογενή τοµέα σε ανακούφιση και ανάπτυξη. Η πραγµατική επιλογή για τους αγρότες εν όψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου δεν έχει χρώµα, αλλά τον κρίσιµο χαρακτήρα επιλογής ανάµεσα στην στασιµότητα και την ανάπτυξη.

Βασιλειάδης Βασίλειος (Λάκης)
Υπ. Βουλευτής Πέλλας

Δημοσιεύτηκε στις 24 Ιουνίου, 2019


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:35 - 9η Εμποροπανήγυρη Σκύδρας, Πρόσκληση – Μήνυμα της Δημάρχου Κατερίνας Ιγνατιάδου

13:33 - Συνάντηση Διονύση Σταμενίτη με τον Υπουργό Εσωτερικών Θόδωρη Λιβάνιο για τα αιτήματα των Δήμων Πέλλας και Έδεσσας

13:30 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης για τη στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών

13:27 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Kατασκευάστηκε και τέθηκε σε λειτουργία από τη Δ.Ε.Α.Δ.Ο. Α.Ε. ένα φωτοβολταϊκό πάρκο δυναμικότητας 260 ΚW για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του αμμορυχείου στο Λιτόχωρο

13:26 - Σάκης Αρναούτογλου για την πρόταση προϋπολογισμού της Κομισιόν: Η Συνοχή και η ΚΑΠ δεν θα γίνουν όμηροι της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και των πολιτικών της.

13:25 - Η ΝΙΚΗ κατά της εγκατάστασης ραντάρ στο προϊστορικό μνημείο της Παπούρας στο Ηράκλειο

10:16 - Ολοκλήρωση έργου πυροπροστασίας στα σχολεία του Δήμου Σκύδρας

10:14 - Ο Δήμος Έδεσσας στα «Αγαπήνεια 2025» – Τιμή στον ήρωα Τέλλο Άγρα

10:10 - Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρέσβυ της Αιγύπτου

10:08 - Συνάντηση Σταμενίτη – Δήμα για το Αρδευτικό Σύστημα του Αλμωπαίου