pellatv
Live

Βασίλης Γιουματζίδης για την 3η Δεκέμβρη

«3η Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία»   Η 3η Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα των ατόμων με αναπηρία γιορτάζεται και παράλληλα αποτελεί αφορμή για προβληματισμό σε ότι αφορά τις συνθήκες διαβίωσης, εκπαίδευσης, κοινωνικής ένταξης, επαγγελματικής αποκατάστασης των ατόμων με αναπηρίες στην χώρα μας. Ο σημερινός εορτασμός είναι μια ευκαιρία αφύπνισης και ευαισθητοποίησης του πολίτη για την ανάγκη έμπρακτης υποστήριξης, αλληλεγγύης και ισότιμης συμμετοχής των Ατόμων με Αναπηρίες σε κάθε κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα. Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε πως το ζήτημα της αναπηρίας συνιστά ένα ζήτημα που αφορά όλους τους πολίτες και όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής της χώρας. Συνεπώς, υποχρέωση και στόχος όλων πρέπει να αποτελεί η διασφάλιση όλων εκείνων των προϋποθέσεων, έτσι ώστε τα άτομα με αναπηρία να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα και να έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις με τους υπόλοιπους συμπολίτες μας. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για το οποίο πρέπει, ατομικά και συλλογικά, να αγωνιστούμε και να κερδίσουμε.

Δημοσιεύτηκε στις 3 Δεκεμβρίου, 2010


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές

11:12 - ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

11:09 - Κοτταρίδη και Ακαμάτη κατά Ρέμου για τον Αλέξανδρο. Θράσος απύθμενο και ευτελισμός

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.

19:23 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2026 – 2027

19:21 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων “Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος ‘’

13:15 - ΣΔΕ Γιαννιτσών-Αριδαίας-Έδεσσας, εγγραφές 2026-27