pellatv
Live

Βράβευση του σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης κ.Ιωηλ στο ανοικτό πανεπιστήμιο Γιαννιτσών

Ακριβές αντίγραφο του τιμίου Σταυρού, τον οποίο έφερε πάντοτε εμφανώς στο στήθος του ο Μακεδονομάχος Γκόνος Γιώτας, επέδωσε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ ο Πρόεδρος της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρίας Γιαννιτσών «Ο Φίλιππος», κ. Κωνσταντίνος Κάμτσης ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης της συνεχούς συμπαραστάσεως και ενισχύσεως του έργου της Εταιρίας αλλά και της ενεργού συμμετοχής του στον αγώνα για τα δίκαια της Μακεδονίας.
Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της ενάρξεως των μαθημάτων του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών, το οποίο διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία επί σειρά ετών η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρία «Ο Φίλιππος».
Κατ᾿ αρχήν ο ποιμενάρχης της Πέλλας, κ. Ιωήλ, τέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό, ενώ παραλαμβάνοντας το υψηλού πνευματικού και εθνικού συμβολισμού αντίγραφο του ιερού κειμηλίου του ήρωα Μακεδονομάχου ευχαρίστησε την Εταιρία και εξήρε την πολύπλευρη ευεργετική δράση της.
Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η πρώτη εισήγηση του Ανοικτού Πανεπιστημίου με ομιλητή τον Ελλογιμώτατο Δρα Δημήτριο Γ. Μεταλληνό, διδάσκοντα στο Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Όχι», Αρνητισμός ή προοπτική; Ο ομιλητής παρουσίασε το «Όχι» ως διαχρονική στάση ζωής του Ελληνισμού θέτοντάς ταυτόχρονα ως πρότυπο και ως όρο επιβίωσης του έθνους στο παρόν και στο μέλλον. Αξίζει να σημειωθεί ότι την εισήγηση προλόγισε ο νεαρός Γιαννιτσιώτης φιλόλογος κ. Μάριος Χατζηδήμου.

Δημοσιεύτηκε στις 15 Οκτωβρίου, 2019


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:39 - Συνέντευξη Δημάρχου Πέλλας Στάθη Φουντουκίδη στον Pella FM 103,3

14:44 - Κάλεσμα προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες

14:23 - Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός Μουσική εγκατάσταση Πόλεμος και «Ειρήνη;» 5, 6 Αυγούστου 2026 | Αρχαία Έδεσσα, Αρχαιολογικός Χώρος Λόγγου

14:19 - Τοποθέτηση Λάκη Βασιλειάδη για την Αναθεώρηση του Συντάγματος: «Σε τέτοιες κορυφαίες θεσμικές διαδικασίες υπάρχει μόνο η ευθύνη απέναντι στις επόμενες γενιές»

16:35 - Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ στον δεύτερο γύρο του Champions League!

16:27 - Όλυμπος: Εντάχθηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO – Ομόφωνη η απόφαση Ο Όλυμπος αναγνωρίστηκε ως φυσικό και πολιτιστικό αγαθό εξέχουσας οικουμενικής αξίας για την ανθρωπότητα

16:18 - ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

16:15 - Εργασίες συντήρησης οδοφωτισμού στην Ενωτική Οδό Σίνδου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

11:36 - Λάκης Βασιλειάδης, Συνέντευξη PellaFm 103,3 για το Μουσείο της Πέλλας, Λουτρά Πόζαρ και Χιονοδρομικό

18:09 - Αυτό το καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στο πιο όμορφο θερινό σινεμά της Ελλάδας!