pellatv
Live

Χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας

Ενα μόλις 24ωρο κράτησε το «λευκό όνειρο» για τα χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας. Παρά τη χιονόπτωση που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή στα ορεινά της χώρας, οι υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν το Σαββατοκύριακο έλιωσαν το χιόνι, απογοητεύοντας όσους θέλησαν να επισκεφτούν κάποιο χιονοδρομικό. Στο Καϊμακτσαλάν, πάντως, το Σαββατοκύριακο λειτούργησε το baby lift και το σαλέ, και αρκετοί επισκέπτες έσπευσαν να εκμεταλλευτούν τα πρώτα χιόνια της χρονιάς. «Χιόνιζε από το πρωί της Παρασκευής και μέσα στο Σαββατοκύριακο το έστρωσε κανονικά. Είχαμε πολλούς επισκέπτες κάθε ηλικίας, οι οποίοι απόλαυσαν τον καφέ τους και ανέβηκαν στον αναβατήρα για μία βόλτα επάνω από το χιονισμένο βουνό», δήλωσε στον «Α» ο διευθυντής του κέντρου, Θωμάς Αποστόλου. Σύμφωνα με τον ίδιο, όλες οι εργασίες συντήρησης έχουν ολοκληρωθεί και οι 12 πίστες του χιονοδρομικού θα είναι έτοιμες να λειτουργήσουν μόλις πέσουν τα πρώτα «καλά» χιόνια. Στα Τρία Πέντε Πηγάδια, πάντως, δε χρειάζεται να περιμένουν να χιονίσει, καθώς έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν το δικό τους χιόνι -το οποίο μάλιστα είναι εξαιρετικής ποιότητας. «Από το 2002 έχουμε προμηθευτεί 20 κανόνια τεχνητής χιόνωσης, το καθένα εκ των οποίων παράγει 40-50 κυβικά χιόνι την ώρα. Τα χρησιμοποιούμε συνήθως για την ενίσχυση του υπάρχοντος χιονιού, αλλά έχει συμβεί πριν από τρία τέσσερα χρόνια να «ασπρίσουμε» το βουνό μόνο με αυτά», αναφέρει ο διευθυντής, Ακης Ταμπούρης. Με μόνιμο νυχτερινό φωτισμό σε όλο το μήκος της πίστας θα ξεκινήσει φέτος τη λειτουργία του το χιονοδρομικό κέντρο του Λαϊλιά, δίνοντας στους σκιέρ τη δυνατότητα να απολαμβάνουν το αγαπημένο τους σπορ υπό το φως των άστρων. Σύμφωνα με τους υπευθύνους, το κέντρο εκτιμάται πως θα ανοίξει τις πόρτες του στις 20-25 Δεκεμβρίου. Στο μεταξύ, καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των συντηρήσεων παρατηρήθηκε στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας στα Γρεβενά, λόγω προβλημάτων που προέκυψαν στην πρόσληψη των οκτώ χειριστών αναβατήρων και χιονοστρωτήρων. «Καταβάλλουμε έναν αγώνα δρόμου αυτήν τη στιγμή και ελπίζουμε το αργότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες και να είμαστε έτοιμοι να λειτουργήσουμε», εξήγησε ο νέος πρόεδρος του δ.σ. του κέντρου, Χρήστος Παπαξάνθης.

Δημοσιεύτηκε στις 1 Δεκεμβρίου, 2010


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

10:36 - Η Βουλή των Ελλήνων τιμά με τη φωταγώγηση του κτηρίου της τη Μνήμη του μαρτυρικού Ποντιακού Ελληνισμού

10:26 - Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση ανευρύσματος κοιλιακής αορτής στο Δήμο Έδεσσας

10:23 - Συνάντηση συνεργασίας εκπροσώπων των Δήμων Αλμωπίας, Έδεσσας και Kavadarci

10:19 - Ενημέρωση & Επιμόρφωση για Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση και Πρώτες Βοήθειες στην Αρνισσα

15:54 - Παρέμβαση του Συνδυασμού «Συνεργασία Ευθύνης» στη συνεδρίαση για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Έδεσσας

15:52 - Διονύσης Σταμενίτης: «Με χειροπιαστές παρεμβάσεις στηρίζουμε την ανάπτυξη της Περιφέρειας»

15:50 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών: «Προχωράει η επαναλειτουργία της γραμμής Έδεσσας – Φλώρινας»

12:13 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Πρόγραμμα ενημέρωσης Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου για την προστασία και προφύλαξη από τα κουνούπια

12:11 - ”ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΙΑ 2025” ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

12:09 - ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΛΙΤΑΝΕΥΣΙΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ