pellatv
Live

B. Κικίλιας για αντικαπνιστικό νόμο: Ετοιμάζεται τριψήφιο νούμερο καταγγελιών για τους θεριακλήδες

Τη θέση ότι ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί με την συμβολή της ΕΛ.ΑΣ ή του Λιμενικού σε περιοχές κοντά στη θάλασσα εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ, «δεν μπορεί να υπάρξει επιβολή του νόμου και των προστίμων», δίχως την συνδρομή των Αρχών. Την ίδια ώρα, ο υπουργός τόνισε ότι με το συντονισμό του υπουργείου Υγείας και την ευθύνη των συναρμόδιων υπουργείων, θα εποπτεύεται η απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους.

Συγκεκριμένα είπε: «Ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί. Θα σεβαστούμε τα δικαιώματα των καπνιστών, αλλά προφανώς θα προασπίσουμε και τα δικαιώματα των μη καπνιστών, το δικαίωμα στη ζωή των παθητικών καπνιστών και ειδικά των παιδιών, που είναι μια αδικία και μάστιγα στη χώρα».

Παράλληλα, ο Βασίλης Κικίλιας εκτίμησε ότι οι ώριμοι καπνιστές επιθυμούν να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος, ενώ όσον αφορά τους «τολμηρούς» παραβάτες ο υπουργός σχολίασε μεταξύ άλλων ότι «θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου».

«Την αντικαπνιστική καμπάνια θα παρουσιάσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός»

Μετέπειτα, σε σχετική ερώτηση που του έγινε για τις δυνατότητες που έχει ένας πολίτης για να καταγγείλει παραβάτες, ο κ. Κικίλιας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ τόνισε ότι θα υπάρξει ένα τριψήφιο νούμερο καταγγελιών, το οποίο θα γίνει γνωστό το επόμενο διάστημα. «Θα υπάρξει τριψήφιο νούμερο που θα μπορείς να καλέσεις τη δημοτική αστυνομία ή την αστυνομία, που θα δίνει πρόστιμο στον ιδιώτη και υπερδεκαπλάσιο πρόστιμο στον καταστηματάρχη», είπε.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με τον υπουργό Υγείας, η αντικαπνιστική καμπάνια της κυβέρνησης, θα παρουσιαστεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στα τέλη του Οκτωβρίου.

Δημοσιεύτηκε στις 8 Οκτωβρίου, 2019


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

10:43 - Πάμε θερινό σινεμά στην Έδεσσα

10:41 - Παρέμβαση Καρασμάνη για την Αγία Αικατερίνη του Σινά – Διεθνής σεβασμός και νομική κατοχύρωση

10:36 - Επίσκεψη του Προέδρου της ΝΙΚΗΣ Δημητρίου Νατσιού στην Πυροσβεστική Πάτρας

10:33 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΜΕ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΦΘΑΡΤΟΥ ΔΕΞΙΑΣ ΧΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

10:32 - Μουσική βραδιά από τους «Μελωδούς της Παράδοσης» την Κυριακή 29 Ιουνίου στο Λιτόχωρο

08:37 - Νατσιός για σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το τέλος του σάπιου καθεστώτος μόλις άρχισε»

10:29 - Άσκηση επί χάρτου «ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ 2025»: Ο Δήμος Πέλλας ενισχύει την Αντιπυρική Προστασία στην πιο ευάλωτη περιοχή του

10:26 - Παραχώρηση έκτασης γηπέδου Μεγαπλατάνου από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας στον Δήμο Αλμωπίας

10:23 - Παρουσίαση του Φεστιβάλ Κασσάνδρας 2025 Μια γιορτή Πολιτισμού που μεγαλώνει και εμπνέει

10:20 - Πρόγραμμα 21ου Olympus Marathon 2025