pellatv
Live

Επανάσταση: Θεράπευσαν 9 στους 10 ασθενείς με λευχαιμία

Μια «θαυματουργή» όπως όλα δείχνουν θεραπεία για τον καρκίνο ανέπτυξαν οι επιστήμονες στις ΗΠΑ. Στο πλαίσιο της έρευνας που έκαναν είδαν να εξαφανίζονται πλήρως τα συμπτώματα σε 9 στους 10 ασθενείς με λευχαιμία τελικού σταδίου. 

Σύμφωνα μετ ο "Sky News", οι Αμερικανοί επιστήμονες με επαναστατική μέθοδο που ανέπτυξαν τροποποίησαν γενετικά τους «εκτελεστές» του ανοσοποιητικού συστήματος (τα T-κύτταρα), έτσι ώστε να επιτεθούν, με τη σειρά τους, στα καρκινικά κύτταρα.

Οι επιστήμονες εφάρμοσαν τη μέθοδό τους σε εθελοντές ασθενείς με λευχαιμία που είχαν προσδόκιμο ζωής από δύο έως πέντε μήνες, βρίσκονταν δηλαδή σε τελικό στάδιο και διαπίστωσαν ότι εννιά από τους 10 είδαν τα συμπτώματά τους να εξαφανίζονται πλήρως. Την ίδια ώρα τέσσερις στους πέντε ασθενείς με άλλες μορφές καρκίνου του αίματος ανταποκρίθηκαν και αυτοί θετικά στη θεραπεία και ένας στους δύο σταμάτησε να εμφανίζει οποιοδήποτε σύμπτωμα της ασθένειας. 

Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής, που διεξήχθη από το Ερευνητικό Κέντρο για τον Καρκίνο στο Σιάτλ των ΗΠΑ Fred Hutschinson, κάνουν το γύρο του κόσμου, με τους επιστήμονες να υποστηρίζουν ότι κατάφεραν να διδάξουν στα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος πώς να επιτίθενται σε μεταστατικούς όγκους!

Και ο ίδιος ο επικεφαλής της έρευνας, Στάνλει Ρίοντε πάντως κάνει λόγο για έκπληξη. «Για να είμαστε ειλικρινείς, κάτι τέτοιο δεν έχει προηγούμενο στην ιατρική, καθώς υπήρξε ανταπόκριση στη θεραπεία ασθενών με πολύ προχωρημένο καρκίνο», τόνισε.

Πηγή: iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 16 Φεβρουαρίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:47 - ΕΕ και Βρετανία ετοιμάζουν αμυντική συμφωνία ενόψει της συνόδου κορυφής του Μαΐου στο Λονδίνο

13:00 - Έκλεψαν 3,5 τόνους κάρβουνα από μάντρα στους Θρακομακεδόνες

12:31 - Θεσσαλονίκη: Μετρό και ηλεκτροκίνητα λεωφορεία μείωσαν τους αέριους ρύπους στην πόλη -Τα στοιχεία

12:30 - Δήμας: Πρωτοποριακό και καινοτόμο το Flyover για τα ελληνικά δεδομένα -Εντός χρονοδιαγραμμάτων οι εργασίες

13:06 - Ομολόγησε ο 23χρονος για το διπλό φονικό στο Αίγιο -Στις φυλακές Κορυδαλλού με σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα

09:35 - Η πιο εύκολη γλώσσα για να μάθει κανείς, σύμφωνα με μεταφραστική εταιρεία

09:27 - Θεσσαλονίκη: Κανονικά σήμερα τα ταξί στους δρόμους -Ανεστάλη η απεργία

13:48 - Ηράκλειο: Συνελήφθη 37χρονος που έκρυβε όπλα στο σπίτι του

13:44 - Η ΕΕ παγώνει και εκείνη τους δασμούς στα αμερικανικά προϊόντα για 90 ημέρες, μετά την κίνηση Τραμπ

13:41 - Αλήθεια ή μύθος: Λειτουργεί η αφαίρεση μαγνητών από το ψυγείο για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας;