pellatv
Live

Έρευνα: Μειωμένος ο κίνδυνος Covid-19 και θανάτου για όσους ασκούνται τακτικά

Η τακτική σωματική άσκηση συνδέεται με μικρότερο κίνδυνο Covid-19, είτε απλής λοίμωξης είτε σοβαρής που χρειάζεται νοσηλεία και μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο, σύμφωνα με μία νέα έρευνα που διεξήχθη στην Ισπανία κι έλαβε υπόψη της στοιχεία από πολλές χώρες.

Αρκούν 150 λεπτά άσκησης μέτριας έντασης μέσα στην εβδομάδα ή 75 λεπτά άσκησης μεγάλης έντασης, για να μειωθεί ως ένα βαθμό ο κίνδυνος του κορωνοϊού.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Αντόνιο Γκαρθία-Χερμόζο του Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Ναβάρα, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό αθλητιατρικό περιοδικό «British Journal of Sports Medicine», αξιολόγησαν 16 έρευνες της περιόδου Νοεμβρίου 2019-Μαρτίου 2022, οι οποίες αφορούσαν συνολικά περίπου 1,85 εκατομμύρια ενήλικες με μέση ηλικία 53 ετών.

ΠΗΓΗ

Δημοσιεύτηκε στις 23 Αυγούστου, 2022


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

11:02 - Δικαίωση των Εκπαιδευτικών Ειδικών Κατηγοριών μετά από τις Παρεμβάσεις της ΝΙΚΗΣ

10:49 - Πρόσκληση – Πρόγραμμα εκδήλωσης Δήμου Σκύδρας για την Κύπρο

10:47 - Δήμος Έδεσσας: Διάθεση κλιματιζόμενων χώρων για προστασία των πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες

10:46 - Χωρίς πρόγραμμα ο Δήμος Έδεσσας για το πολιτιστικό καλοκαίρι – Η Έδεσσα στο προσκήνιο χάρη σε ιδιωτικές πρωτοβουλίες

10:42 - Συνάντηση Γιώργου Α. Παπανδρέου με τον Αρχιεπίσκοπο Σινά, κ. Δαμιανό

10:40 - Ανακοίνωση: Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης την Πέμπτη 10 Ιουλίου στο Λιτόχωρο (ΒιΠε, αθλητικό κέντρο, Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Πάρκου Ολύμπου)

10:20 - Την Παρασκευή τα εγκαίνια της 4ης Εμποροπανήγυρης στην Κρύα Βρύση- Θα διαρκέσει μέχρι και την Δευτέρα 14 Ιουλίου 2025

10:17 - Σύλλογος Καρκινοπαθών Πιερίας: Εκστρατεία ενημέρωσης για τον καρκίνο του δέρματος «Στον ήλιο με ασφάλεια»

10:15 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Αντιδήμαρχο και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Κύρρου: Πρέπει να βρούμε λύσεις για την ασθένεια των πυρηνόκαρπων και για τον παγετό

10:14 - Νατσιός: «Η οικογενειοκρατία ταυτίζεται με τη διαφθορά και τη διαπλοκή»