pellatv
Live

Στρες: Οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία

Αν έχετε στρες, είστε οξύθυμοι και ευερέθιστοι και ασχολείστε με ασήμαντα γεγονότα περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε, καιρός να αλλάξετε στάση.

Σύμφωνα με τα ευρήματα νέας μελέτης, η αντίδραση στο στρες μπορεί να επηρεάσει την υγεία ακόμη και 10 χρόνια αργότερα.

Απλά συμβάντα, όπως ένας διαπληκτισμός ή ένα πρόβλημα στο αυτοκίνητο ή στη δουλειά, μπορούν να επηρεάσουν μακροπρόθεσμα την υγεία, αν προκαλούν αρνητικά συναισθήματα που επιμένουν.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, οι άνθρωποι που ξεχνούν τα προβλήματα είναι πιο υγιείς, ενώ είναι λιγότερο πιθανό να αναφέρουν σωματικά προβλήματα μελλοντικά, σε σχέση με όσους κουβαλούν αρνητικά συναισθήματα που επιμένουν.

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, δήλωσαν ότι ακόμα και καθημερινά γεγονότα ρουτίνας, όπως μια λεκτική διαμάχη, ή ένα πρόβλημα στη δουλειά μπορούν να επηρεάσουν μακροπρόθεσμα την υγεία, αν προκαλούν αρνητικά συναισθήματα που επιμένουν.

Οι ειδικοί ανέλυσαν στοιχεία έρευνας στις ΗΠΑ, διάρκειας 8 ημερών, στην οποία οι συμμετέχοντες ανέφεραν πόσες ώρες την ημέρα είχαν αρνητικά συναισθήματα, όπως θυμό, φόβο, ευερεθιστότητα ή μοναξιά και τους στρεσογόνους παράγοντες που τα προκάλεσαν.

Δέκα χρόνια αργότερα, έλαβαν μέρος σε άλλη έρευνα, στην οποία ανέφεραν χρόνιες νόσους και σωματικούς περιορισμούς, ενώ έδωσαν πληροφορίες για το βαθμό ανταπόκρισης κατά την εκτέλεση βασικών καθημερινών εργασιών.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι αρνητικά συναισθήματα που επέμεναν ως αντίδραση στο στρες, συνδέονταν με μεγαλύτερο αριθμό προβλημάτων υγείας 10 χρόνια αργότερα.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο Psychological Science.

Πηγή: onmed.gr

Δημοσιεύτηκε στις 13 Απριλίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

14:24 - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00-15:00 ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΔΕΣΣΑ, ΠΑΡΚΟ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ 11:30 πμ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

14:20 - Ο Δήμος Σκύδρας τίμησε τους αγωνιστές και τα θύματα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

21:42 - Συνέντευξη με τον Ηλία Πανίδη, στον PellaFm 103,3

11:30 - Συνέντευξη Ευρωβουλευτή, Ν. Φαραντούρη στον PellaFm 103,3

12:02 - Συνέντευξη με τον Δήμαρχο Χαλκηδόνας, Σταύρο Αναγνωστόπουλο στον Pellafm 103,3

16:08 - Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

15:55 - ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΕΣ ΕΙΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΝ ΣΕ ΕΔΕΣΣΑ ΚΑΙ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ

15:51 - Έδεσσα: Ορεινό Σκηνικό Δροσιάς, Καλοκαίρι 2026

17:16 - Συνέντευξη με τον περιφερειακό Σύμβουλο, και υποψήφιο με την -Ελληνική Λύση- Δήμο Κυριλίδη στον PellaFm 103,3

19:33 - ”ΓΕΛ Κρύας Βρύσης– Γεώργιος Τραπεζανλίδης” – Ένα όνομα, μια σπουδαία παρακαταθήκη με την ονοματοδοσία του σχολείου