Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα το κουνουπίδι, το λάχανο αλλά κυρίως το μπρόκολο και ειδικά όταν όλα αυτά είναι άβραστα προλαμβάνουν τον αυτισμό στους νέους και συμβάλλουν στην μείωση των συμπτωμάτων σε αυτούς που είναι είδη πάσχοντες. Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, σύμφωνα με την έρευνα αυτή τα προαναφερθέντα λαχανικά δείχνουν να έχουν μία δραστική ουσία η οποία δεν κυκλοφορεί στο εμπόριο παρά μόνο στις τροφές αυτές. Είναι η πρώτη φορά που μια ουσία φαίνεται να επιφέρει τέτοια βελτίωση στην περίπτωση του αυτισμού, μιας διαταραχής από την οποία πάσχει το 1% έως 2% του παγκόσμιου πληθυσμού (πολύ περισσότερο τα αγόρια από ότι τα κορίτσια) και οι αιτίες της οποίας παραμένουν ουσιαστικά άγνωστες. Όμως, για να υπάρξει αποτέλεσμα, οι άνθρωποι θα πρέπει να τρώνε καθημερινά πάρα πολύ μεγάλες ποσότητες μπρόκολου, πράγμα μάλλον όχι ρεαλιστικό
Δημοσιεύτηκε στις 14 Οκτωβρίου, 2014