pellatv
Live

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΜΩΠΑΙΟΥ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΟΥ

Εξελίξεις δρομολογήθηκαν για τα φράγματα Αλμωπαίου (Καλής) και Γράμμου ποταμού (στον δήμο Κύρρου), μετά την συνάντηση που είχαν ο βουλευτής Πέλλας Δάνης Τζαμτζής και ο Δήμαρχος Κύρρου Θεοφύλακτος Ιωαννίδης, με τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης,αρμόδιο για τα έργα του Γ΄ΚΠΣ του εθνικού στρατηγικού πλαισίου αναφοράς, Κων/νο Θεσσαλό.
Στην συνάντηση ο κ.Τζαμτζής συζήτησε την πορεία του έργου «Φράγμα Αλμωπαίου ποταμού», όπου να σημειωθεί έχει εκπονηθεί προμελέτη του έργου και επρόκειτο να δοθεί η έγκριση από τον Υπουργό κ.Χατζηγάκη για την δημοπράτηση της οριστικής μελέτης.
Με πρόταση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης,Κωστή Χατζηγάκη, τρία μεγάλα έργα , ένα εκ των οποίων είναι το «Φράγμα του Αλμωπαίου Ποταμού» , θα ενταχθούν και θα δημοπρατηθούν ως έργο μελέτη -κατασκευή ώστε να μπορέσουν να ολοκληρωθούν σε συντομότερο χρόνο . Με δεδομένο ότι τα χρήματα ύψους 3.440.000,00 ευρώ είναι εξασφαλισμένα και προορίζονταν για την δημοπράτηση της οριστικής μελέτης τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για να γίνουν άμεσα οι σχετικές μελέτες και να βγουν οι άδειες από την αρχαιολογία και τις άλλες υπηρεσίες, να εκπονηθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων ώστε να συγκεντρωθούν όλες οι αναγκαίες μελέτες για να μπορεί να ενταχθεί το έργο ως «Μελέτη- Κατασκευή Φράγματος Αλμωπαίου Ποταμού», να σημειωθεί ακόμη ότι ο χρόνος εκπόνησης και έκδοσης των διαφόρων αδειών, από την στιγμή που δεν συμπεριλαμβάνεται η οριστική μελέτη ,θα μειωθεί κατά 4 έως 5 μήνες και μέσα στις μελέτες θα γίνει καταγραφή των αγροκτημάτων της ευρύτερης περιοχής που θα αρδεύονται από το Φράγμα του Αλμωπαίου ποταμού.
Ο κ.Θεσσαλός τόνισε στον κ.Τζαμτζή ότι θα προχωρήσει με προτεραιότητα τα 3 αυτά έργα, μεταξύ των οποίων είναι και το Φράγμα του Αλμωπαίου ποταμού, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα αμέσως μετά τις άδειες και τις μελέτες να προχωρήσει η διαδικασία για την δημοπράτηση του έργου «Μελέτη- Κατασκευή Φράγματος Αλμωπαίου ποταμού».
Το 2ο έργο το οποίο συζητήθηκε αφορά το Φράγμα του Γράμμου ποταμού στον Δήμο Κύρρου. Το έργο αυτό έχει ολοκληρωμένες μελέτες και ωριμότητα για άμεση ένταξη και υλοποίηση .
Ο κ.Τζαμτζής ζήτησε να προχωρήσει ο κ.Θεσσαλός στην έκδοση της απόφασης ώστε το έργο να μπορέσει άμεσα να δημοπρατηθεί διότι θα λύσει πολύ σοβαρά προβλήματα άρδευσης στην ευρύτερη περιοχή . Ο κ. Θεσσαλός απαντώντας στον κ. Τζαμτζή και τον Δήμαρχο κ.Ιωαννίδη τόνισε ότι θα προχωρήσει άμεσα στην έκδοση της απόφασης γιατί το «Φράγμα του Γράμμου ποταμού» είναι ένα ώριμο έργο.
Ο κ.Τζαμτζής ευχαρίστησε τον κ.Θεσσαλό ζητώντας για άλλη μια φορά να προχωρήσουν συντονισμένα και άμεσα οι διαδικασίες για την υλοποίηση των 2 αυτών πολύ σημαντικών έργων για το Νομό Πέλλας τονίζοντας ότι τα 2 αυτά φράγματα είναι η αρχή και θα πρέπει να συμπληρωθούν με κάποιες λιμνοδεξαμενές και το Φράγμα του Στραβοπόταμου ώστε μία περιοχή όπως ο Νομός Πέλλας με πάρα πολλά νερά αφενός μεν να διαχειρίζεται το υδάτινο δυναμικό της ορθά αφετέρου να προστατεύει το περιβάλλον και να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα λειψυδρίας τους καλοκαιρινούς μήνες για την άρδευση των κτημάτων του νομού Πέλλας.

Δημοσιεύτηκε στις 13 Μαΐου, 2009


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

23:43 - ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΑΔΕΙΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕΣΩ ΚΕΠ

10:53 - ΤΕΛΕΤΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ 5ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

10:48 - ΤΡΙΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ-Η Έδεσσα ταξιδεύει στο Βιετνάμ.

10:45 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΠΑΣ ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ

10:44 - Μιχάλης Κατρίνης:”Η ΕΕ πρέπει να αποκτήσει δικό της αμυντικό δόγμα και να υπερασπιστεί εμπράκτως τα μέλη της’

10:40 - Λάκης Βασιλειάδης: Στο ΕΣΠΑ η ενεργειακή αναβάθμιση του Γ.Ν. Πέλλας (ΝΜ Έδεσσας & ΝΜ Γιαννιτσών), ύψους 6.163.415,07 Ευρώ – Αναμένεται ο διαγωνισμός

10:38 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ Ι. ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

10:03 - Διακοπή νερού στην Άψαλο

09:10 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον νέο Διοικητή του Γ.Ν. Πέλλας (Έδεσσας -Γιαννιτσών): «Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα στη Ν.Μ. Έδεσσας»

09:07 - Ξεκίνησε στον Πλαταμώνα η κατασκευή της οδού ήπιας κυκλοφορίας από το Stavento έως την οδό Παντελεήμονος με ταυτόχρονη διατήρηση των παλιών σιδηροδρομικών γραμμών