pellatv
Live

Σε απόσταση αναπνοής από τη σωτηρία

βρίσκονται οι 33 μεταλλωρύχοι στη Χιλή, που βρίσκονται παγιδευμένοι επί 66 ημέρες. Το ειδικό γεωτρύπανο έφτασε στη στοά όπου βρίσκονται και η έναρξη της προσπάθειας απεγκλωβισμού είναι θέμα 24ώρων. Ο πρόεδρος της Χιλής εξέφρασε την ελπίδα η διάσωση να έχει ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα.
Η θετική εξέλιξη έλαβε χώρα στις 15:00 το μεσημέρι του Σαββάτου (ώρα Ελλάδος) και προκάλεσε αντιδράσεις ενθουσιασμού στους συγγενείς των 33 εγκλωβισμένων.
Ωστόσο, οι προσπάθειες απεγκλωβισμού αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στα επόμενα 24ωρα, μιας και τα συνεργεία διάσωσης πρέπει να προχωρήσουν με πολύ προσοχή ώστε να μην τραυματίσουν τους εργάτες. Πρέπει ακόμη να είναι βέβαια ότι το πηγάδι απεγκλωβισμού είναι αρκετά σταθερό για να αντέξει.
Μία ειδική σήραγγα είναι αυτή που θα μεταφέρει τους μεταλλωρύχους στην ελευθερία.
Ο πρόεδρος της Χιλής Σεμπάστιαν Πινέρα δήλωσε ότι ελπίζει πως οι μεταλλωρύχοι θα απεγκλωβιστούν την επόμενη εβδομάδα.
Ο υπουργός Ορυχείων Λόρενς Γκόλμπορν προειδοποίησε ότι θα χρειαστούν τρεις έως οκτώ ημέρες πριν ξεκινήσει η επιχείρηση απεγκλωβισμού.

Δημοσιεύτηκε στις 10 Οκτωβρίου, 2010


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

20:48 - Το ΚΑΠΗ της Νέας Πέλλας σε διάλογο με το δήμαρχο σε ειδική σύσκεψη

11:51 - 10η Ημερίδα για τα Μαθηματικά στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

11:37 - Το Νοσοκομείο Γιαννιτσών στηρίζει τη μητέρα, στηρίζει τις δράσεις για υγιή βρέφη, στηρίζει και ευαισθητοποιεί για την αξία του μητρικού θηλασμού

11:31 - Η Νέα Πέλλα γερνάει, το ΚΑΠΗ παραμένει κλειστό και οι ηλικιωμένοι στη μοναξιά τους

10:53 - ΗΜΕΡΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 2026

19:21 - Εγκληματική αδράνεια για το κλειστό ΚΑΠΗ της Νέας Πέλλας. Ποιοι βολεύονται!

11:41 - FoodTech Hackathon 2026

11:30 - Τιμητική βράβευση του Νίκου Γεωργιάδη από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας

13:10 - Στηρίζουμε την 24ωρη απεργία της ΔΟΕ και την 3ωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2026

12:58 - «Check in για 2» ΕΔΕΣΣΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΛΛΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026 ΩΡΑ: 21.00