pellatv
Live

Σε ποσοστό 90% της κανονικής σύνταξης θα ανέρχεται η προσωρινή

που θα χορηγείται στον ασφαλισμένο μετά την αίτησή του για συνταξιοδότηση, την οποία θα υποδέχεται Ειδικό Σώμα Επιθεωρητών, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης. Το Ειδικό Σώμα θα έχει συγκροτηθεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες.
Σύμφωνα με τα όσα είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ειδικό σώμα πιστοποιημένων επιθεωρητών το οποίο θα έχει την ικανότητα να απονέμει γρήγορα τις συντάξεις στους δικαιούχους και να διασφαλίζει ότι το ύψος των προσωρινών συντάξεων θα βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο κοντά σε εκείνο της κανονικής, να φθάνει το 90% ή και να το υπερβαίνει».
Ο κ. Κουτρουμάνης, ανέφερε επίσης ότι η εφαρμογή του μέτρου της προσωρινής σύνταξης αποφασίστηκε μετά τη συνάντηση που είχε πριν από τις γιορτές η πολιτική ηγεσία του υπουργείου με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγου Εργαζομένων του ΙΚΑ, κατά την οποία η Διοίκηση της Ομοσπονδίας υπέβαλε τη συγκεκριμένη πρόταση.
Επίσης σε δηλώσεις του τη Δευτέρα, ο κ. Κουτρουμάνης διευκρίνισε πως η προσωρινή σύνταξη θα ισχύει για όλα τα Ταμεία και για τη διαδοχική ασφάλιση.
Να σημειωθεί ότι η διαδικασία της έκδοσης προσωρινής σύνταξης εφαρμόζεται και σήμερα, αλλά προαιρετικά μετά από αίτηση του ασφαλισμένου. Η προσωρινή σύνταξη απονέμεται μέσα σε ένα μήνα, βάσει του 70% των συντάξιμων αποδοχών του τελευταίου μήνα.
Σήμερα οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ περιμένουν 8 έως και 10 μήνες για να πάρουν τη σύνταξή τους, η οποία στο 70% των συντάξεων δεν υπερβαίνει τα 700 ευρώ.
Η καθυστέρηση στις συντάξεις με διαδοχική ασφάλιση μπορεί να ξεπεράσει και τους 18 μήνες. Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσιεύτηκε στις 12 Ιανουαρίου, 2011


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

23:43 - ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΑΔΕΙΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕΣΩ ΚΕΠ

10:53 - ΤΕΛΕΤΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ 5ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

10:48 - ΤΡΙΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ-Η Έδεσσα ταξιδεύει στο Βιετνάμ.

10:45 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΠΑΣ ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ

10:44 - Μιχάλης Κατρίνης:”Η ΕΕ πρέπει να αποκτήσει δικό της αμυντικό δόγμα και να υπερασπιστεί εμπράκτως τα μέλη της’

10:40 - Λάκης Βασιλειάδης: Στο ΕΣΠΑ η ενεργειακή αναβάθμιση του Γ.Ν. Πέλλας (ΝΜ Έδεσσας & ΝΜ Γιαννιτσών), ύψους 6.163.415,07 Ευρώ – Αναμένεται ο διαγωνισμός

10:38 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ Ι. ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

10:03 - Διακοπή νερού στην Άψαλο

09:10 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον νέο Διοικητή του Γ.Ν. Πέλλας (Έδεσσας -Γιαννιτσών): «Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα στη Ν.Μ. Έδεσσας»

09:07 - Ξεκίνησε στον Πλαταμώνα η κατασκευή της οδού ήπιας κυκλοφορίας από το Stavento έως την οδό Παντελεήμονος με ταυτόχρονη διατήρηση των παλιών σιδηροδρομικών γραμμών