pellatv
Live

Τσίπρας σε Γιλντιρίμ: «Ξαναπιάνουμε το νήμα της συνεργασίας προς όφελος των λαών μας»

«Ξαναπιάνουμε το νήμα της συνεργασίας προς όφελος των λαών μας», διεμήνυσε ο έλληνας Πρωθυπουργός στον τούρκο ομόλογό του Μπιναλί Γιλντιρίμ, τον οποίο υποδέχτηκε τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Προσβλέπω στη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε με εποικοδομητικό τρόπο σημαντικές προκλήσεις, προκειμένου να δώσουμε λύσεις, προσβλέπω στη δυνατότητα να προσεγγίσουμε τα θέματα με θετικό τρόπο», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι οι σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία μπορούν να αποβούν προς όφελος των λαών των δύο χωρών.

«Είμαστε γείτονες, μοιραζόμαστε την ίδια μοίρα και πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα θέματα με ψυχραιμία», συνέστησε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Τουρκίας.

«Γνωρίζουμε τα προβλήματα της Ελλάδας, αλλά έχουμε και εμείς προβλήματα» τόνισε ο τούρκος πρωθυπουργός, για να προσθέσει ευθύς αμέσως ότι «τα προβλήματα μπορούν να λυθούν με αλληλεγγύη και καλή θέληση» και ότι «οι παραλείψεις ή και οι παρερμηνείες δεν θα πρέπει να μας εμποδίσουν να προχωρήσουμε».

Ο τούρκος πρωθυπουργός εκτίμησε ότι η επίσκεψή του στην Αθήνα θα συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η ατζέντα των επαφών του τούρκου πρωθυπουργού θα περιλαμβάνει το προσφυγικό, τις ελληνοτουρκικές και τις ευρωτουρκικές σχέσεις, αλλά και το Κυπριακό, ενόψει της «Γενεύης 2».

Το δεύτερο σκέλος της επίσκεψης του κ. Γιλντιρίμ περιγράφεται ως ιδιωτικό και, σύμφωνα με πληροφορίες, ο τούρκος πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Θράκη προκειμένου να συμμετάσχει σε Ιφτάρ, το πρώτο γεύμα μετά το τέλος του Ραμαζανίου.

Πηγή: tanea.gr

Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιουνίου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:16 - Άμεσα συνελήφθησαν 2 άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν άνδρα στην πόλη των Σερρών

18:10 - ΚΕΠ Υγείας Δήμου Πέλλας: Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος για Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής

18:07 - 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) – ΕΔΕΣΣΑ

18:02 - Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για τη χρήση προστατευτικού κράνους

17:58 - Επιβολή διοικητικού προστίμου σε Πέλλα

12:45 - 20ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

18:16 -  Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2026: Συνεχίζονται οι εγγραφές- Hλεκτρονική χρονομέτρηση στo Δρόμο των 5,5 χλμ

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά