pellatv
Live

Δις ισόβια για τον Ριζάι

Πέντε χρόνια μετά την πρώτη εντυπωσιακή απόδραση με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού των Αλκέτ Ριζάι και Βασίλη Παλαιοκώστα, έπεσε χθες η αυλαία της δίκης. Οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών έκαναν δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας Νίκου Τζουλάκη ο οποίος είχε ταχθεί υπέρ της ενοχής του Α. Ριζάι τόσο για την απόδραση όσο και για τη διπλή δολοφονία με θύματα τους Κ. Κουτελιέρη και Ι. Κάτσιο. Η τελική ποινή για τον κατηγορούμενο ήταν δύο φορές ισόβια και επιπλέον 26 χρόνια και 8 μήνες κάθειρξη. Το εδώλιο μοιράστηκε μαζί του ο Βασ. Στεφανάκος, στον οποίο κατά πλειοψηφία το δικαστήριο, παρά την αντίθετη πρόταση του κ. Τζουλάκη, τον καταδίκασε σε συνολική ποινή κάθειρξης 21 ετών και 3 μηνών για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία. Τέλος, το δικαστήριο επέβαλε ποινές κάθειρξης 11 ετών και 6 μηνών στον Σπ. Δραβίλα και 12 ετών στον Papa Panajot για συμμετοχή στην απόδραση με το ελικόπτερο.

Δημοσιεύτηκε στις 14 Ιουλίου, 2011


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

15:54 - Παρέμβαση του Συνδυασμού «Συνεργασία Ευθύνης» στη συνεδρίαση για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Έδεσσας

15:52 - Διονύσης Σταμενίτης: «Με χειροπιαστές παρεμβάσεις στηρίζουμε την ανάπτυξη της Περιφέρειας»

15:50 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών: «Προχωράει η επαναλειτουργία της γραμμής Έδεσσας – Φλώρινας»

12:13 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Πρόγραμμα ενημέρωσης Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου για την προστασία και προφύλαξη από τα κουνούπια

12:11 - ”ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΙΑ 2025” ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

12:09 - ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΛΙΤΑΝΕΥΣΙΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

12:08 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

12:06 - Γιάννης Βρούτσης: «Ισχυρά κοινωνικά πρότυπα οι αθλητές – Αναγκαία η συμμετοχή τους στο διοικητικό γίγνεσθαι»

12:04 - Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 17η Επιτροπή Παρακολούθησης του ΠΑΑ 2014-2022 και η 5η Επιτροπή Παρακολούθησης του ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027

13:41 - Δραστηριότητα και έργα που υλοποιούνται την τρέχουσα περίοδο στον Δήμο Δίου-Ολύμπου