pellatv
Live

Η Τουρκία πρέπει να επανέλθει στον δρόμο της νομιμότητας

«Είναι σημαντικό ότι η Ευρώπη εμφανίστηκε ενωμένη» απέναντι στο ζήτημα της τουρκικής επιθετικότητας τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας ότι η Τουρκία πρέπει να επανέλθει στον δρόμο της νομιμότητας και της λογικής.

Αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για το ονοματολογικό, ο υπουργός Επικρατείας εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα έχουμε λύση το συντομότερο δυνατό, υπογραμμίζοντας ότι η ελληνική πλευρά επιμένει στο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης, καθώς απαιτείται για να ισχύσει η συνθήκη erga omnes.

Μιλώντας για το ίδιο θέμα, είπε ότι έχουν βρεθεί οι πολιτικές προϋποθέσεις και απομένει να βρεθούν και οι τεχνικές. Σημείωσε ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο, ωστόσο, όπως εκτίμησε, μένει αρκετός δρόμος και αρκετή δουλειά μέχρι τη συμφωνία.

Δήλωσε επίσης βέβαιος, ότι εφόσον καταλήξουμε σε μία ονομασία θα υπάρχει και η δυνατοτότητα εξασφάλισης μιας ευρύτατης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Σχολιάζοντας την υπόθεση Νovartis, ο κ.Τζανακόπουλος σημείωσε ότι η κυβέρνηση έκανε όλα όσα όφειλε για να βοηθήσει στη διαλεύκανση, ωστόσο η αντιπολίτευση, με την αποχώρησή της από την επιτροπή δείχνει ότι δεν επιθυμεί, όπως είπε, τη διαλεύκανση, αλλά τη συγκάλυψη.

Τέλος, σχολιάζοντας το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο, που άρχισε σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη, σημείωσε ότι έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία, διότι πάνω στα συγκεκριμένα συνέδρια θα βασιστεί ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για το νέο παραγωγικό μοντέλο.

Πηγη:dikaiologitika.gr

Δημοσιεύτηκε στις 26 Μαρτίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

14:45 - Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας σε Έβρο, Ροδόπη και Ξάνθη

14:39 - Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση της Μέσης Ανατολής, Arabian Travel Market, στο Ντουμπάι

14:34 - Χθες (15/4) το 1ο Νηπιαγωγείο Έδεσσας υποδέχθηκε και πάλι στο ζεστό, σύγχρονο και φιλόξενο χώρο του τις μικρές και τους μικρούς του φίλους.

14:32 - Στις 20 Μαΐου 2024 ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων για εγγραφή στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Δίου-Ολύμπου

14:31 - Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το έτος 2024

14:28 - Άμεσα συνελήφθησαν 2 άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν γυναίκα στην Πέλλα

14:25 - 31ος Εικαστικός Μήνας Μάϊος Συνεχίζεται με την έκθεση ζωγραφικής του Σάμη Ταμπώχ με ειδικό βάρος για την πόλη

14:22 - Εγκρίθηκε η αναγγελία για την αποζημίωση από τις ζημιές της ανεμοθύελλας της 3ης Μαΐου στις καλλιέργειες ακτινιδίου στο Λιτόχωρο

14:19 - 12ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών “Τα 12 Κουπέ”, 19/05 – 02/06, στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

14:15 - 2ο AXIOS RUNNING FESTIVAL. Ο Δήμος Χαλκηδόνος υποδέχεται τους δρομείς στη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού!