pellatv
Live

Συνάντηση με στελέχη του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας

του Δημοσίου (Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.) είχε χθες, 19 Δεκεμβρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης για το θέμα του Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρας. Αμέσως μετά την συνάντηση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών του κ. Θεοδωρίδη στην Αθήνα για την προώθηση σημαντικών θεμάτων της Πέλλας, συναντήθηκε με εκπροσώπους της Εθνικής Τράπεζας καθώς, η ΕΤΕ είναι ο οικονομικός σύμβουλος του Ελληνικού Κράτους στο ευρύ πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων. Στη συνέχεια ο κ. Αντιπεριφερειάρχης είχε συνομιλίες με ρωσικό επενδυτικό σχήμα (fund) εκπρόσωποι του οποίου δήλωσαν το μεγάλο ενδιαφέρον τους για επενδύσεις στο «συγκρότημα του Βόρα», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά και το οποίο επικεντρώνεται στην αξιοποίηση με μακροχρόνιες επενδύσεις του συγκροτήματος (cluster) Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας – Λίμνη Βεγορίτιδα – Άγιος Αθανάσιος. Μάλιστα ο κ. Θεοδωρίδης του προσκάλεσε να επισκεφτούν το Χιονοδρομικό Κέντρο για το δουν και από κοντά, κάτι που αναμένεται να γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο. Είναι το 5ο επενδυτικό σχήμα με το οποίο συναντάται ο κ. Θεοδωρίδης για το θέμα της μακροχρόνιας αξιοποίησης του Χιονοδρομικού Κέντρου και των γύρω περιοχών. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Εθνικής Τράπεζας έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον για την παραχώρηση και αξιοποίηση του Βόρα, το οποίο Χιονοδρομικό, έχει ενταχθεί στο άμεσο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που προωθεί η Κυβέρνηση.

Μετά τις συζητήσεις και την εκδήλωση επίσημου ενδιαφέροντος από τους δυνητικούς επενδυτές ακολουθεί η κατάθεση δεσμευτικών προτάσεων μέχρι τις 31/1/13. Έπειτα, θα τεθεί σε λειτουργία η δεύτερη φάση της διαδικασίας με την κατάθεση οικονομικών προσφορών και την επίτευξη οριστικής συμφωνίας. Στο περιθώριο των συναντήσεων ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης δήλωσε ικανοποιημένος από αυτή την εξέλιξη και το γεγονός ότι υπάρχει έμπρακτα, σημαντικό ενδιαφέρον για την αξιοποίηση του Χιονοδρομικού. Ζήτησε όμως από τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ και του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας να επιταχύνουν όσο το δυνατόν τις διαδικασίες για να λειτουργήσει την νέα περίοδο το Χιονοδρομικό Κέντρο με το νέο σχήμα.

Δημοσιεύτηκε στις 21 Δεκεμβρίου, 2012


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:36 - Λάκης Βασιλειάδης, Συνέντευξη PellaFm 103,3 για το Μουσείο της Πέλλας, Λουτρά Πόζαρ και Χιονοδρομικό

18:09 - Αυτό το καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στο πιο όμορφο θερινό σινεμά της Ελλάδας!

18:05 - ΣΔΕ Γιαννιτσών, Ανοικτή εκδήλωση Διάχυσης αποτελεσμάτων κινητικοτήτων Erasmus+

18:01 - Υπογραφή Συμφωνίας Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αλμωπίας και του Δήμου Γιαγκόντινα – Νέα προοπτική για την τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη

17:59 - Όταν ο Καμπανέλλης συνάντησε τον Μίκη : Μουσικοθεατρική παράσταση στον πεζόδρομο Γιαννιτσών!

13:14 - Ο Δημήτρης Τουτζάρης, από τη Farmer Secret στον PellaFm 103.3

12:22 - Συνέντευξη Φώτη Χατζόγλου, Περιφερειακού Συμβούλου ΠΕ Πέλλας στον PellaFm 103.3

16:13 - τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης

09:40 - Στα 21 της χρόνια η Ισμήνη Τσιντονίδου ταξιδεύει από τα Γιαννιτσά στις λυρικές σκηνές της Ευρώπης

14:24 - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00-15:00 ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΔΕΣΣΑ, ΠΑΡΚΟ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ 11:30 πμ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ