pellatv
Live

Καταγγελία από τους ιατρούς των νοσοκομείων Γιαννιτσών-Έδεσσας

Η Συνέλευση των Νοσοκομειακών Γιατρών του Γ.Ν. Έδεσσας καταγγέλλει το νέο οργανόγραμμα του Νοσοκομείου μας που εμφανώς το υποβαθμίζει, είτε μετατρέποντας λειτουργούσες κλινικές σε ειδικές μονάδες (υπαγωγή τους σε άλλες κλινικές), είτε μετατρέπονται θέσεις γιατρών σε προσωποπαγείς (κατάργηση μελλοντική), είτε καταργούνται απ' ευθείας θέσεις γιατρών π.χ. Δερματολογίας - Αφροδισιολογίας. Στο νέο οργανόγραμμα στο πλαίσιο ενοποίησης των Νοσοκομείων Εδεσσας - Γιαννιτσών, η έδρα του Διοικητή τοποθετείται στην Έδεσσα. Ήδη στα Γιαννιτσά φορείς της πόλης είναι σε κινητοποιήσεις. Δυστυχώς για άλλη μια φορά το επίδικο δεν είναι η ουσιαστική αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας αλλά η έδρα. Οι τακτικές αντιπαραθέσεις δεν μας αφορούν. Παλεύουμε για την αναβάθμιση και των δύο Νοσοκομείων που πάσχουν εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών και υποβαθμίζονται μέσα στο γενικότερο κλίμα αποδόμησης του ΕΣΥ. Υποδομές και εξοπλισμοί αργά αλλά σταθερά γηράσκουν, ενίοτε δε ρημάζουν. Η έλλειψη προσωπικού εξ αντικειμένου υποβαθμίζει τις υπηρεσίες μας και μας εξουθενώνει. «… Στην Ελλάδα ο λαός πέφτει σε βαθειά ανέχεια … Σχεδόν σε κάθε πακέτο λιτότητας που ψηφίστηκε απ' το Ελληνικό Κοινοβούλιο, περιέκοψε τις δαπάνες στον τομέα υγείας … Φέτος προβλέπεται να μειωθούν εκ νέου υπό την πίεση της τρόϊκας. Αυτό γιορτάζεται σε Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη, Ουάσινγκτον ως επιτυχία των μέτρων. Όμως στην Ελλάδα ο λαός πέφτει σε βαθειά ανέχεια …». Ποιος άραγε διαπιστώνει τα παραπάνω; Ποιος άλλος; Οι «επαναστάτες» της "ερυθρής" Suddeutsche Zeitung. Η Συνέλευση των Νοσοκομειακών Γιατρών αποδέχεται το πλαίσιο που χάραξε η ΕΝΙΠ όταν πρωτοεμφανίστηκε το ζήτημα των ενοποιήσεων των Νοσοκομείων και αυτό είναι: - Επαρκής χρηματοδότηση ΕΣΥ - ΕΟΠΥΥ - Νοσοκομεία καλά εξοπλισμένα και στελεχωμένα , χωρίς καταργήσεις κλινικών τμημάτων και θέσεων γιατρών και προσωπικού - Υψηλού επιπέδου δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας όπου θα κυριαρχεί η συνεργατικότητα και η αλληλεγγύη Για τη Συνέλευση των Νοσοκομειακών Γιατρών Έδεσσας, Γεναρίδης Ισαάκ (μέλος Δ.Σ. ΕΝΙΠ) Σαραφόπουλος Απόστολος (μέλος Δ.Σ. ΕΝΙΠ)

Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιανουαρίου, 2013


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

23:43 - ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΑΔΕΙΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕΣΩ ΚΕΠ

10:53 - ΤΕΛΕΤΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ 5ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

10:48 - ΤΡΙΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ-Η Έδεσσα ταξιδεύει στο Βιετνάμ.

10:45 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΠΑΣ ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ

10:44 - Μιχάλης Κατρίνης:”Η ΕΕ πρέπει να αποκτήσει δικό της αμυντικό δόγμα και να υπερασπιστεί εμπράκτως τα μέλη της’

10:40 - Λάκης Βασιλειάδης: Στο ΕΣΠΑ η ενεργειακή αναβάθμιση του Γ.Ν. Πέλλας (ΝΜ Έδεσσας & ΝΜ Γιαννιτσών), ύψους 6.163.415,07 Ευρώ – Αναμένεται ο διαγωνισμός

10:38 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ Ι. ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

10:03 - Διακοπή νερού στην Άψαλο

09:10 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον νέο Διοικητή του Γ.Ν. Πέλλας (Έδεσσας -Γιαννιτσών): «Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα στη Ν.Μ. Έδεσσας»

09:07 - Ξεκίνησε στον Πλαταμώνα η κατασκευή της οδού ήπιας κυκλοφορίας από το Stavento έως την οδό Παντελεήμονος με ταυτόχρονη διατήρηση των παλιών σιδηροδρομικών γραμμών