pellatv
Live

Κατ’ εξαίρεση άρση απαγόρευσης καλλιέργειας αραβόσιτου

Ο Βουλευτής Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής κατέθεσε αναφορά στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Τσαυτάρη Αθανάσιο καθώς επίσης και τις Επιστολές των ΤΟΕΒ Κρύας Βρύσης και Γιαννιτσών, ζητώντας την κατ εξαίρεση άρση απαγόρευσης καλλιέργειας αραβόσιτου στο Ν. Πέλλας για την καλλιεργητική περίοδο 2013. Ο κ. Τζαμτζής τόνισε ότι οι έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν το τελευταίο δίμηνο το Νομό Πέλλας καθιστούν αδύνατη την προετοιμασία των χωραφιών προς καλλιέργεια. Επεσήμανε δε ότι αυτοί που ήδη έχουν σπείρει, με καλλιέργειες εποχής όπως αρακά, σπανάκι, ζαχαρότευτλα, τις έχουν χάσει λόγω της καταστροφικής βροχόπτωσης και είναι αδύνατη η επανασπορά των χωραφιών τους λόγω παρέλευσης της περιόδου σποράς. Επίσης, ο Βουλευτής ζητά κατ΄ εξαίρεση άρση απαγόρευσης καλλιέργειας αραβόσιτου στον Ν. Πέλλας για την καλλιεργητική περίοδο 2013, διότι η καλλιέργεια του αραβόσιτου θα έχει όψιμη σπορά με συνέπεια να μην υπάρχουν νεαρά στελέχη αραβόσιτου για να ωοτοκήσει σ΄ αυτά το ενήλικο της diabrotika , ώστε να αυξηθούν οι πληθυσμοί του εντόμου.

Δημοσιεύτηκε στις 11 Απριλίου, 2013


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

11:13 - Πιθανή δυσχέρεια ηλεκτρονικής και τηλεφωνικής επικοινωνίας, με τις κεντρικές υπηρεσίες της ΠΕ Πέλλας, το διήμερο 2-3/6/25

11:08 - Διονύσης Σταμενίτης: «Ολοκληρώνεται ο χαρακτηρισμός του Παλαιού Πευκωτού ως μαρτυρικού χωριού»

11:04 - Επίσκεψη του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Κρύας Βρύσης στον Δήμαρχο Πέλλας

11:01 - Συνελήφθη ένα άτομο στο Κιλκίς για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα

11:06 - Ανακοίνωση: Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης την Πέμπτη 29 Μαΐου στους Νέους Πόρους

11:03 - Εισήγηση στην Ολομέλεια του νέου Αναπτυξιακού Νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης: «Ειδικά κίνητρα για την τοπική επιχειρηματικότητα στις παραμεθόριες περιοχές και σε περιφερειακές ενότητες που βρίσκονται κάτω από τον μέσο όρο του εθνικού εισοδήματος»

11:00 - ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ: ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΚΡΗΝΗ ΠΕΛΛΑΣ

10:59 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας

10:57 - Πρόσκληση Πολιτιστικού Συλλόγου Εντοπίων Νέας Εφέσου “Το Στουπί”

10:54 - Μιχάλης Κατρίνης: ”Η Τουρκία δεν μπορεί να συμμετέχει στον ευρωπαϊκό μηχανισμό άμυνας”