pellatv
Live

Με νέα ΚΥΑ, 15.000 επιπλέον voucher σε βρεφονηπιακούς

Τουλάχιστον 15.000 επιπλέον θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς σε ολόκληρη τη χώρα, μέσω του παράλληλου προγράμματος παροχής voucher, αφορά η κοινή υπουργική απόφαση που υπεγράφη χθες και αποσκοπεί στη στήριξη παιδιών και οικογενειών.

Μάλιστα, η απόφαση προβλέπει αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων, με κατώτατο όριο τις 30.000 ευρώ από 27.000 ευρώ που ίσχυε έως τώρα, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων. Παράλληλα, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, δίνεται για πρώτη φορά δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα σε γυναίκες που εργάζονται στο Δημόσιο. Οι πόροι για τη χρηματοδότηση του προγράμματος προέρχονται από τον τακτικό προϋπολογισμό του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω ειδικής πλατφόρμας και αφού προηγουμένως ανακοινωθούν από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) της τελικής λίστας δικαιούχων του πρώτου προγράμματος.

Τα οριστικά αποτελέσματα της ΕΕΤΑΑ αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο, έπειτα από την εξέταση των ενστάσεων που οι ενδιαφερόμενοι είχαν κληθεί να υποβάλουν μέχρι χθες, με βάση τα προσωρινά αποτελέσματα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ, φέτος υπέβαλαν αίτηση 167.000 μητέρες για 229.600 παιδιά. Την προηγούμενη χρονιά είχαν υποβάλει αιτήσεις 131.418 μητέρες για 172.197 παιδιά.

«Ως υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δημιουργούμε τουλάχιστον 15.000 περισσότερες θέσεις για παιδιά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, με επιπλέον χρηματοδότηση 30 εκατ. ευρώ. Υλοποιούμε μία βασική δέσμευση του πρωθυπουργού για στήριξη και ενίσχυση του προγράμματος κάλυψης θέσεων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Η δράση μας αυτή βασίζεται σε δύο πολιτικές μας προτεραιότητες – τη διαμόρφωση ισότιμων όρων για τις γυναίκες στην αγορά εργασίας, αλλά και την προαγωγή της παιδικής προστασίας με τη φιλοξενία των παιδιών σε οργανωμένες δομές.

Τέλος, με το παράλληλο πρόγραμμα, διορθώνουμε και μία αδικία δεκαετιών, δίνοντας το δικαίωμα συμμετοχής και σε γυναίκες εργαζόμενες στο Δημόσιο», δήλωσε για το παράλληλο πρόγραμμα που ενεργοποιήθηκε χθες, η αρμόδια υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου.

Δημοσιεύτηκε στις 19 Αυγούστου, 2020


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

11:05 - Υποβολή Αιτήσεων Προγραμμάτων Μελισσοκομίας έως 30-5-2025

11:02 - Γιώργος Καρασμάνης: Με βαθειά θλίψη και απέραντο σεβασμό, αποχαιρετώ τον Πέτρο Μολυβιάτη

10:58 - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

08:52 - Υπογράφτηκε το συμβόλαιο κυριότητας του πρώην Στρατοπέδου Δούμτσα Μαργαρίτη στο Δήμο Σκύδρας

18:01 - Σοσιαλδημοκρατία: Ισορροπία πολιτικού ορθολογισμού και φαντασίας εν μέσω δημοσιονομικών κανόνων

10:56 - Λάκης Βασιλειάδης: Και επίσημα η έγκριση για προκήρυξη των 10 θέσεων ιατρών στα Νοσοκομεία μας

10:54 - Θ. Τζάκρη – Ερώτηση για τις υγειονομικές μονάδες στα νησιά και στις παραμεθόριες περιοχές

10:51 - Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης : Ανθοέκθεση 2025:Γιορτή Χρωμάτων, Χορού και Μουσικής

10:43 - 3ο Axios Running Festival. Την Κυριακή 18 Μαΐου ζήστε την εμπειρία!

07:57 - ΔΕΥΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ – ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ