pellatv
Live

13 χρόνια κάθειρξη στην ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής

Τις ποινές στη δίκη της Χρυσής Αυγής ανακοίνωσε η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη.

Ειδικότερα, ανακοίνωσε την ποινή ισόβιας κάθειρξης στον Γιώργο Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και πρόσθετη ποινή δέκα ετών για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση της ΧΑ.

Οι συνεργοί καταδικάστηκαν από έξι έως επτά χρόνια κάθειρξη και πρόσθετες ποινές πέντε ετών για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου επέβαλε στο διευθυντήριο της ΧΑ δηλαδή στον Νίκο Μιχαλολιάκο και τους βουλευτές που έχουν καταδικαστεί για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Χρήστο Παππά, Ηλία Παναγιώταρο και Γιώργο Γερμενή, ποινή κάθειρξης 13 ετών. Στον Αρτέμη Ματθαιόπουλο επιβλήθηκε ποινή δέκα ετών. Για όσους ήταν απλά μέλη και δεν είχαν ελαφρυντικό επιβλήθηκε ποινή μεταξύ πέντε και επτά χρόνων. Για τους βουλευτές που είχαν ελαφρυντικά η ποινή είναι πέντε χρόνια με πρόσθετες ποινές ανάλογα με το αν είχαν να αντιμετωπίσουν και άλλα αδικήματα.

Πρόκειται για μια αυστηρή απόφαση που κινήθηκε στα όρια που πρότεινε η εισαγγελέας.

Δημοσιεύτηκε στις 14 Οκτωβρίου, 2020


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

12:53 - Στην καρδιά του Ν. Πέλλας το καλλιτεχνικό δίκτυο “Natura MusArte”

12:48 - Θερινό Σχολείο «Στις Γειτονιές της Επιστήμης»

12:45 - NIKH: «Η Ελλάδα δέχεται υβριδικό πόλεμο»

11:29 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Μουσική βραδιά από τους «Μελωδούς της Παράδοσης» την Κυριακή 29 Ιουνίου στο Λιτόχωρο

11:16 - ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ – Μ.ΕΛΛΑΔΑ

11:14 - Οδηγίες πρόληψης των επιπτώσεων από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα – εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας

12:30 - Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής: «Συμπληρώνουμε τον χάρτη των γεύσεων και προβάλλουμε συνδυαστικά τον ιστορικό, φυσικό, πολιτισμικό και γαστρονομικό πλούτο της Πέλλας»

12:22 - Έσβησε η φωτιά στη Δράμα -Σε επιφυλακή οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής για πιθανό κίνδυνο αναζωπυρώσεων

12:15 - Ημερίδα για την Τεχνητή Νοημοσύνη ως επιταχυντή του ψηφιακού μετασχηματισμού στο Δημόσιο και στις επιχειρήσεις από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον ΣΕΤΠΕ

11:00 - Επίδοση της Ετήσιας Έκθεσης Δραστηριοτήτων της Αρχής Προστασίας Δεδομένων στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων